Genbrug og genanvendelse af valgplakater

Når valgplakaterne i de kommende dage tages ned fra byens lygtepæle, kan de sendes til genanvendelse på genbrugsstationerne i Odense Kommune.

Nyt nationalt piktogram for valgplakater viser vej til den rette container på genbrugsstation i Odense Kommune.

Midlertidige containere til valgplakater
Langt de fleste valgplakater er i dag lavet af det, der hedder 'kanalplast'. For at pladerne fra årets valgkamp kan genanvendes, har Odense Renovation opsat midlertidige containere på alle byens genbrugsstationer. På den måde kan plasten fra valgplakaterne sendes til genanvendelse og blive brugt i nye plastprodukter.

Snore og plastikstrips brugt til ophængning af valgplakaterne skal frasorteres, inden plakaterne afleveres i containeren. Plastikstrips afleveres separat i containeren til hård plast.

Det vil være muligt at aflevere valgplakaterne alle 8 genbrugsstationer i Odense, indtil fristen for nedtagning af valgplakater er overstået. Flere andre kommuner har lignende ordning - og der er i år udviklet et nationalt piktogram for valgplakater gennem brancheforeningen Dansk Affaldsforening. 

Genbrug valgplakaterne til næste valg
De midlertidige containere skal altså hjælpe med oprydningsarbejdet efter valget og forhåbentlig være med til at øge genanvendelsen af materialerne. Det allerbedste er selvfølgelig, hvis pladerne bliver genbrugt i deres nuværende form.

Derfor opfordrer Odense Renovation til, at du gemmer og genbruger valgplakaterne, hvis du som kandidat allerede nu ved, at du genopstiller ved ét af de kommende valg. Genanvendelse er nemlig godt, men direkte genbrug er faktisk det bedste, vi kan gøre for at mindske påvirkningen af vores klima og miljø.

23.02.2024Odense Renovation

Sponseret

Ny lys opfindelse på skraldebilerne

02.05.2023Odense Renovation

Sponseret

Odense Renovation CSR-rapport 2022 er klar

03.11.2022Odense Renovation

Sponseret

Genbrug og genanvendelse af valgplakater

16.08.2022Odense Renovation

Sponseret

Leg dig til grøn viden til årets Blomsterfestival

29.11.2021Odense Renovation

Sponseret

Cirkulær økonomi: Studerende skaber fremtidens grønne løsninger

10.05.2021Odense Renovation

Sponseret

Odense Renovations CSR-rapport nr. 11 er nu på gaden