Fra havplast til gorilla: Strandet plastik får ny værdi

STRANDET fra Nørre Vorupør giver nyt liv til de gamle fiskekasser, de opsamler på strandene i Thy. Den gamle plastik bliver bl.a. smeltet om til Greentels gorilla-nøgleringe.

27.04.2022

Sponseret

Greentel

Ny værdi til strandet plast
Hver dag flyder der tonsvis af plastik op fra havet på de danske strande – og særligt langs vestkysten er problemet med plastikforurening stort.
Siden 2021 har Greentel samarbejdet med miljøvirksomheden STRANDET, der formidler om plastikproblematikken og opsamler havplast ved strandene i Thy. STRANDET finder alt lige fra gamle tandbørster til vanddunke og vatpinde, når de går langs vestkysten med skraldeposen i hånden. Én bestemt genstand, der dog især går igen, er gamle fiskekasser, der er skyllet op på strandene.
Hos STRANDET har de valgt at genbruge den plastik, fiskekasserne er produceret af, til at fremstille nye produkter. Dermed får den strandede plastik ny værdi. Samtidig betyder genanvendelsen af plasten, at de nye produkter ikke kræver nye ressourcer.   

Fra fiskekasse til gorilla
I deres værksted i Nørre Vorupør renser Jens og de andre medarbejdere fra STRANDET fiskekasserne, hvorefter de kværner dem om til små ensartede stykker kaldet granulat. Herefter smelter de granulatet om og støber den smeltede plast i forme. I videoen fortæller Jens om processen fra havplast til nyt produkt. Se med her
På denne måde har STRANDET bl.a. fremstillet Greentels nye gorilla-nøgleringe, som mobilselskabet sender ud til deres kunder. Med en havplast-nøglering i hånden kan Greentels kunder både få en håndgribelig forståelse af havplast-problematikken – og ikke mindst opleve, hvordan gammelt plastaffald kan genanvendes og få ny værdi.  

-

Et grønt abonnement
Hos Greentel kan du få andet end blot et billigt mobilabonnement, du kan også få et grønt abonnement. Med et grønt mobilabonnement er du med til enten at støtte bevarelsen af naturen og dyrelivet i regnskoven i Ecuador eller opsamling af havplast i Danmark. Vi sender en havplast-gorilla med dit simkort, når du opretter et regnskovs-abonnement.

Læs mere om Greentel grønne projekter her

05.08.2022Greentel

Sponseret

Nyt samarbejde: Padl for et renere vandmiljø

10.05.2022Greentel

Sponseret

Race for Oceans Foundation indsamler havplast på tværs af kontinenterne

27.04.2022Greentel

Sponseret

Fra havplast til gorilla: Strandet plastik får ny værdi

26.01.2022Greentel

Sponseret

Greentel og STRANDET opsamler store mængder havplast

12.03.2021Greentel

Sponseret

Greentel går ind kampen mod havplast