Folkekirkens Nødhjælp: Vi løser kun klimakrisen ved at reducere vores CO2-udledninger

Vi løser kun klimakrisen ved at reducere vores CO2-udledninger markant. Men klimakompensation med plantning af træer i udviklingslande kan for nogle virksomheder være en del af løsningen i en overgangsperiode.

Klimabevidste virksomheder og organisationer tegner i stigende grad CO2-kompenserende klimaaftaler gennem Folkekirkens Nødhjælp..

Af Mattias Söderberg, Folkekirkens Nødhjælp

Klimaforandringerne kræver handling nu. Det er ikke længere nogen nyhed, at konsekvenserne bliver uoverskuelige, hvis den globale temperaturstigning stiger med mere end 1,5-2 grader. 

Feørst og fremmest skal danske virksomheder afsøge alle muligheder for at reducere deres CO2-udslip i den daglige produktion og drift. For det andet skal de udslip, der ikke kan reduceres på den korte bane, kompenseres.

Klimakompensation kan se ud på mange måder, men der kan være langt mellem troværdige løsninger. I Folkekirkens Nødhjælp har vi udviklet CO2-kompenserende klimaaftaler, der er baseret på vores arbejde med klimatilpasning i udviklingslande.

Sammen med vores partnere og lokalbefolkningen planter vi træer i Uganda, der kompenserer for danske virksomheders CO-udledning - og derved mindske deres CO2-aftryk. Vi sikrer samtidig, at CO2-optaget er større end den CO2, der kompenseres for.

Energiselskabet Natur-Energi har allerede indgået en klimaaftale med Folkekirkens Nødhjælp, og vi er i dialog med rejseselskaber, interesseorganisationer og industrivirksomheder, der ønsker at bruge kompensations-muligheden som en del af deres grønne omstillings-strategi.

Klimaforandringerne kan allerede mærkes, særligt i verdens fattigste lande, selvom udledningerne i høj grad er skabt af de rigeste.

Se også: Giv grønne firmagaver fra Giv en ged-gavekataloget

Vores partnere i for eksempel Mali, Uganda og Kenya kan allerede konstatere, hvordan landbrug er påvirket, og klimarelaterede katastrofer truer udviklingen. Klimatilpasning- og nødhjælp er derfor en integreret del af Folkekirkens Nødhjælps kompensationsordning. 

Det er vigtigt for os at understrege, at den langsigtede løsning naturligvis er en bæredygtig omstilling, der fører til markant reduktion af CO2-udledninger. Men kompensation kan være en del af løsningen i en overgangsperiode.

Vil du vide mere om mulighederne? Så her: Klimaaftaler og CO2-kompensation

12.03.2024Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Millioner i mønter: Salling Group håndterede danskernes donationer til mennesker i nød

22.11.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Folkekirkens Nødhjælp tændte 10.000 lys for fred i verden

Chokoladesalg i Wefood støtter unge mødre på flugt i Uganda

02.06.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

31.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Global klimatilpasning: Behov for en holdindsats

13.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Gavmilde danskere og tæt samarbejde med Salling Group sikrer 11 millioner kroner til verdens brændpunkter

06.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Salling Group stiller butikker til rådighed for Folkekirkens Nødhjælp