Firmajulegaven skaber jobs til udsatte i Afrika

Igen i år får mange medarbejdere en helt særlig julegave fra deres arbejdsgivere. De får nemlig ’Afrikakurven’, hvor kurv, kaffe, vin og chokolade skaber arbejde til udsatte mennesker i Ghana, Kenya, Etiopien og Sydafrika.

02.10.2019

Sponseret

NGUVU

Det er ikke nok, at firmajulegaven smager godt. Den skal også gøre godt. Fem sociale iværksættere er gået sammen om ’Afrikakurven’, der har til formål at kombinere firmajulegaven med samfundsansvar.

”Vi har sammensat en gavekurv, der skaber jobs til mange udsatte mennesker i Afrika. På den måde kan virksomhederne give medarbejderne en lækker julegave og samtidig skabe udvikling i Afrika”, fortæller Rune Sandholt, der er én af de sociale iværksættere, som står bag ’Afrikakurven’.

Selve kurven er for eksempel lavet af kvinder i Ghana, så de er sikret et job og en fast indtægt. Kaffebønnerne i kurven er leveret af kvindelige småbønder i Kenya, der er sikret en ordentlig løn og faglig udvikling, så de kan optimere kaffehøsten. Kaffebønnerne er desuden pakket ind i farverige stofposer lavet af kvinder i Nairobis slum. Det giver dem en tiltrængt indtægt, så de kan skaffe mad og rent vand til deres børn.  

Stor interesse fra virksomhederne

Det er tre år siden, at ’Afrikakurven’ blev lanceret. I alt har omkring 5000 medarbejdere fået julegaven, der gør en forskel for mange udsatte mennesker i Afrika. Rune Sandholt er glad for, at mange virksomheder bakker op om gavekonceptet.

”Et stigende antal virksomheder har fokus på samfundsansvar – også når det gælder indkøb af julegaver. Jeg tror især, at det skyldes FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling, der viser, hvordan vi sammen kan løse de store udfordringer, som verden står over for i dag. Det er virkelig positivt, at mange virksomheder har taget Verdensmålene til sig, da det er nøglen til, at vi for alvor kan sætte skub i udviklingen og få omsat mål til handling”, siger Rune Sandholt.  

Niras, Zibra, Vicuras, Ferring, Ingram Micro, Aalborg Kommunes Miljø- og Energiforvaltningen og Aalborg Vand- og Energikoncern er nogle af de virksomheder, der tidligere har valgt at give 'Afrikakurven' til medarbejdere og samarbejdspartnere. 

Læs mere på www.afrikakurven.dk

08.03.2024NGUVU

Sponseret

Kvindernes Kampdag: Kvindelige kaffebønder i Kenya kæmper for bedre vilkår og mod klimaforandringer

22.01.2024NGUVU

Sponseret

Nye træer giver mere end skygge

06.11.2023NGUVU

Sponseret

Kaffevirksomhed styrker kvindelige kaffebønder i Kenya

04.10.2023NGUVU

Sponseret

Virksomheder styrker kvindelige kaffebønder i Kenya

04.08.2023NGUVU

Sponseret

Klimaforandringer rammer kaffefarmere

12.06.2023NGUVU

Sponseret

Mød kaffefarmer Miriam