Få hjælp til klimaregnskabet med Elis’ CO2-beregner

Bæredygtighed er i den grad på dagsordenen i hotelbranchen, hvor de nye krav til ESG-rapportering får større og større betydning. Og det er uanset, om der er tale om et mindre eller større hotel. Som landets førende virksomhed indenfor tekstilservice kan Elis (tidl. Berendsen) hjælpe og støtte op om de mange krav til ESG-rapportering.

Foto: Elis

De nye krav til klimaregnskabet er ikke til at komme udenom, og hvis virksomheder har ja-hatten på, kan ESG-rapportering være fremtidens forretningsmulighed. Det kan være en oplagt mulighed for at gå forrest i udviklingen og bruge rapporteringen som en løftestang overfor kunder og samarbejdspartnere.  
 

CO2-beregner viser CO2-tal for vasketøj og måtter 

Kunder hos Elis kan nu få et estimat af, hvor meget CO2-udledning, der er forbundet med at få vasket deres tekstiler på et professionelt og Svanemærket vaskeri. CO2-beregneren fortæller ganske enkelt, hvor mange kg tekstiler, det enkelte vaskeri leverer til kunden, og det kg CO2, som gennemsnitligt udledes ved løbende at vaske, levere og afhente kundens tekstiler. Beregneren estimerer desuden hvor mange liter vand og kg vaskemidler, vaskeriet gennemsnitligt bruger, når tekstilerne vaskes. 

CO2-beregneren er en del af den rejse, Elis er på mod at arbejde databaseret med CO2, og er med til at understøtte kunder i bl.a. hotelbranchen. Det er ambitionen, at CO2-beregneren en dag vil kunne medregne den CO2-udledning, som forbindes med selve produktionen af tekstilerne, også kaldet Scope 3. Det vil sige helt tilbage fra dyrkning af råmaterialer til fremstilling af tekstilerne og frem til distribution af tekstilerne fra producenterne til Elis Svanemærkede vaskerier. Læs mere om Elis’ nye CO2-beregner 

Kom med til ESG-dag for hoteldirektører 

Du har mulighed for at høre mere om bl.a. CO2-beregneren til Elis’ ESG-dag, som afholdes henholdsvis d. 9. april 2024 i København og d. 11. april 2024 i Aarhus. 

Oplev på dagen det nyeste indenfor miljøvenlige produkter, og hør også HORESTA forklare, hvad den nye ESG-lovgivning betyder i branchen, hvad enten I selv skal rapportere eller skal levere data til jeres større kunders rapportering. Elis står klar til at hjælpe jer med at være forberedt på og navigere i de mange nye krav til klimaregnskabet.  

Vil du vide mere om, hvordan du kan samarbejde med en tekstilservicepartner, der tager et ansvar for klimaet? Ring til Elis på telefon 70 13 33 31 eller send en e-mail på: dk-info@elis.com 

Denne artikel er del af et tema:

Tema: ESG i hotel- og mødebranchen

Forventningen om at hoteller og mødelokationer aktivt integrerer ESG-hensyn er allerede til at tage og føle på. CSR.dk og partnere viser, hvordan det kan gribes an. 

 

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Et mere miljøvenligt hotel med produkter fra Elis

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Få hjælp til klimaregnskabet med Elis’ CO2-beregner

15.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Overskudsvarme sendes fra Elis’ industrivaskeri til beboere i Kjellerup

14.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

QA Manager med stort omsorgshjerte – både internt og eksternt i virksomheden

22.11.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Hos Elis finder mennesker med psykiske udfordringer fodfæste

21.11.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis lancerer nu deres mest miljøvenlige måtte til dato