Elis sender nu 100 % af klude og mopper fra SmartMop-konceptet til genanvendelse

Elis’ (tidl. Berendsen) nye mikrofiberklude indeholder 65 % genbrugspolyester – og fremover vil Elis sende alle kasserede klude og moppetekstiler fra SmartMop-konceptet til genanvendelse hos NewRetex.

Elis’ (tidl. Berendsen) nye mikrofiberklude indeholder 65 % genbrugspolyester.

Til den daglige rengøring bruger mange danske offentlige og private arbejdspladser SmartMop-konceptet, hvor de lejer mikrofiberklude og -mopper hos Elis, som er skabt til at være skånsomme for kroppen og kan klare rengøringsopgaver uden brug af kemikalier og med et minimalt forbrug af vand. De beskidte mopper og klude bliver året rundt afhentet af Elis’ servicechauffører og vasket på Elis’ svanemærkede vaskerier, hvor forbruget af vand, energi og kemi i vaskeprocessen opfylder svanemærkets krav. Og nu har Elis indgået et nyt partnerskab, som sikrer, at SmartMop-konceptet fremover bliver endnu mere miljøvenligt. Elis’ CSR-specialist Mille Kyvsgaard fortæller:

”Alle vores tekstiler er produceret til at holde til mange vaske, men når de mikrofiberklude og -mopper, som vores kunder lejer hos os, med tiden bliver for slidte, sørger vi for at udskifte dem – og fremover vil vores vaskerier sende 100 % af de kasserede klude og moppetekstiler fra SmartMop-konceptet til genanvendelse hos NewRetex, som sorterer tekstilerne automatisk og giver dem et nyt liv via deres partnere. Vi er rigtig glade for, at vi nu samarbejder med NewRetex om både vores klude, mopper og beklædningstekstiler, da de kan sikre os fuld sporbarhed og dokumentation for, hvordan vores tekstilfraktioner genanvendes. Og gennem tests ved vi, at en stor del af de tekstiler, som vi sender til NewRetex, bliver genanvendt til nye tekstilfibre og på den måde får det bedste nye liv”.


Nye mikrofiberklude med genbrugspolyester

Elis har også lanceret nye, mere miljøvenlige mikrofiberklude, som indeholder 65 % genbrugspolyester. De nye klude fra SmartMop-konceptet er certificeret ud fra Global Recycled Standard  (GRS), der bl.a. sikrer sporing og verificering af produkternes genanvendte materiale. Elis’ produktchef Ida Illum Ingerslev siger: 

”De nye klude er ikke kun mere miljøvenlige pga. deres høje andel af genbrugspolyester – men også fordi vi i designprocessen har gjort kludene lidt mindre, så de kan vaskes på vores svanemærkede vaskerier med et lavere forbrug af energi og vand. Mange af vores kunder har efterspurgt en mindre mikrofiberklud, og vi har naturligvis testet de nye klude på vores kunder, ligesom vi selv har vasketestet dem for at sikre, at de har en god holdbarhed. Så vores nye klude til SmartMop-konceptet er skabt ud fra et ønske om, at de både skal være mere miljøvenlige og opfylde vores kunders behov under rengøringen.”

15.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Overskudsvarme sendes fra Elis’ industrivaskeri til beboere i Kjellerup

14.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

QA Manager med stort omsorgshjerte – både internt og eksternt i virksomheden

22.11.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Hos Elis finder mennesker med psykiske udfordringer fodfæste

21.11.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis lancerer nu deres mest miljøvenlige måtte til dato

30.10.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Milepæl: Mekanisk genanvendt tøj i Elis’ industrivaskerier og Jespers Torvekøkken

30.10.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Med ny CO2-beregner kan Elis’ kunder se CO2-tal for deres vasketøj og måtter