Elis belønner produktionsmedarbejdere, der udlever virksomhedens værdier

Hos Elis (tidl. Berendsen) gør direktionen en stor indsats for at anerkende den enkelte medarbejder – og hvert år bliver udvalgte produktionsmedarbejdere hyldet og belønnet for at være rollemodeller.

For Elis er det essentielt, at direktionens påskønnelse kan mærkes af samtlige medarbejdere i alle niveauer af virksomheden. Derfor udnævner alle Elis’ afdelinger løbende produktionsmedarbejdere til at være ”Chevrons”, der 3 år i træk kommer på en årlig forkælelsesrejse til en europæisk hovedstad. Alle Chevrons bliver nøje udvalgt og indstillet af ledelsen i det enkelte vaskeri, fordi de i hverdagen udlever Elis’ værdier, er rollemodeller, gør en stor arbejdsindsats og har mindst 2 års anciennitet. Elis’ HR-direktør Natja Aaberg Hornsbæk fortæller:

Vi er en servicevirksomhed, og vores kernekompetence er at vaske tekstiler, så produktionsmedarbejdernes arbejde er mindst lige så vigtigt som det arbejde, vi udfører som ledere, i salg og service samt på hovedkontoret. De er en meget vigtig del af vores forretning, og det er dem, der sikrer, at vores kunders tekstiler bliver vasket korrekt og leveret til tiden hver dag. Dét engagement skal vi støtte op om, hylde og anerkende i alle led af organisationen, og det gør vi bl.a. med Chevron-programmet, der rækker helt ud til den enkelte produktionsmedarbejder på tværs af Elis-landene”.

Prag, Paris og Barcelona
Anne Helga har været ansat som produktionsmedarbejder hos Elis i ca. 15 år. I vaskeriet i Løgumgårde står hun både for at vaske og tørre tøj, lægge tøjet sammen og pakke det rettidigt til kunderne. Hun er udnævnt som Chevron, og i sidste måned har hun været med mange andre Chevrons på en 3-dages tur til Barcelona, hvor de har boet på 5-stjernet luksushotel med pool, spist på skønne lokale restauranter og været på sightseeing i Gaudis smukke storby med alle oplevelser betalt. Anne Helga siger:

Sammen med de andre Chevrons har jeg de seneste år været i Prag, Paris og nu Barcelona, og det har været helt fantastisk. Jeg har naturligvis selv været på camping- og charterferier før, men sådan nogle luksusrejser… det havde jeg aldrig før prøvet! Alt er planlagt ned til mindste detalje, alt er så utroligt flot, og det er en kæmpe oplevelse for livet. Jeg har endda fået en rigtig god veninde på rejserne, som er en Chevron fra Svendborg-vaskeriet, og vi besøger nu også hinanden privat”, siger Anne Helga og fortsætter:

Det gør mig da helt vildt stolt og beæret, at jeg er blevet udnævnt som Chevron – for det er jo et skulderklap og en anerkendelse af det, man gør i hverdagen, og det er jeg mega glad for… Ligesom jeg er glad for, at min chef til daglig er god til at rose, når jeg og mine kollegaer gør noget godt”.

En af Elis’ andre Chevrons er Sheila, der har fleksible arbejdstider for at få balance i livet som mor og produktionsmedarbejder – læs mere her

Mere end 200 Chevrons på tværs af koncernen
Elis Danmark A/S er en del af koncernen Elis A/S – den førende europæiske tekstil-, hygiejne- og facility services partner med aktiviteter i 29 lande. I alt er der i koncernen p.t. udnævnt mere end 200 Chevrons, som er blevet samlet i rejsegrupper på tværs af flere lande – derfor er Chevron-rejserne også en mulighed for at knytte bånd til kollegaer og ledere fra Elis’ afdelinger udenfor Danmark. Natja Aaberg Hornsbæk fortæller:

På Chevron-rejserne kan produktionsmedarbejderne dele en masse gode oplevelser med kollegaer fra andre lande, som de nok ikke ville have mødt ellers. Vi fejrer også koncernens Chevrons ved gallamiddage, hvor de øverste ledere fra Elis-koncernen deltager og tager sig god tid til at tale med og anerkende vores Chevrons. Her kan man virkelig mærke, at dét med at fremhæve produktionsmedarbejdernes vigtige rolle, daglige arbejdsindsats og ansvarlighed overfor kunderne er noget fundamentalt i hele koncernen. Det er rørende at opleve, hvor stolte og glade vores Chevrons er over at blive påskønnet for den store værdi, som de hver især har”.

Elis har stort fokus på medarbejdernes trivsel og sikkerhed, og Elis har i 20 år været en arbejdsmiljøcertificeret virksomhed – læs mere her

10.06.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Mindre kørsel og smartere leveringer hos Elis: Samdistribution gavner både kunder og miljøet

14.05.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Bæredygtighedsrapport: Bæredygtighed i Elis 2023 er netop offentliggjort

25.04.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nyt tekstilprojekt vil øge cirkulariteten for industritekstiler

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Få hjælp til klimaregnskabet med Elis’ CO2-beregner

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Et mere miljøvenligt hotel med produkter fra Elis

15.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Overskudsvarme sendes fra Elis’ industrivaskeri til beboere i Kjellerup