Elinstallatør får god energi af at køre elektrisk

Virksomhedsejer dropper dieselbilen til fordel for en elektrisk varebil og opfordrer andre til at gøre det samme

Jan Darville ved sin elektriske varebil, klar til dagens opgaver.

Øjnene stråler og energien lyser ud af Jan Darville, når han fortæller om sin virksomhed og sit arbejde med at hjælpe erhvervsvirksomheder til at opnå energibesparelser og omstille til grøn energi. Særligt elbiler og tilhørende ladeinfrastruktur har virksomhedsejerens interesse og han går selv forrest og viser vejen ved at køre en elektrisk Nissan e-NV200 varebil.

Elektriske varebiler er et oplagt valg
Den typiske håndværkerbil er en kassebil med dieselmotor. Mange håndværkerbiler kører hver dag i hovedstadsregionen og i indre by med mange start og stop. Modsat dieselbiler kører elbiler uden larm og uden udledning af sundhedsskadelige emissioner og partikler. Projekt skal få flere håndværksvirksomheder til at vælge grøn transport.

- For mange faggrupper og særligt teknikere og servicefolk med arbejde i Danmarks metropol, er elbilen et oplagt valg, siger Jan Darville, der er idémand bag projektet '50 håndværkerbiler på el', som ledes af Region Hovedstaden, Copenhagen Electric.

Få støtte til anskaffelse af en elektrisk varebil
Håndværksvirksomheder i hele landet kan via projektet ansøge om økonomisk støtte til anskaffelse af én eller flere elektriske varebiler af typen Nissan e-NV200. Støtten udgør 20.000 kr. ekskl. moms pr. bil og tildeles efter først til mølle princippet.

Som interesseret håndværksvirksomhed skal man henvende sig hos sin lokale Nissan forhandler for at få nærmere information og indgå en aftale om køb eller leasing. Der er frit valg om man ønsker at købe kontant eller lease.

GodEnergi er blandt de første virksomheder, der har benyttet sig af tilbuddet. En traditionel diesel kassebil røg ud til fordel for den elektriske varebil fra Nissan. Jan Darville har valgt at lease bilen på en operationel aftale hvor service og vedligeholdelse er inkluderet i prisen og leasingselskabet indestår for restværdien. Prisen er derfor kendt på forhånd uden usikkerhed og overraskelser.

- Det giver en helt anden indgangsvinkel til kunderne, når jeg kommer i en elbil, kunderne er nysgerrige og syntes det er spændene. Og når nu vi både installerer og servicerer ladestandere og besigtiger elinstallationer, så syntes jeg det giver mening at køre i en elbil, fortæller Jan Darville.

Jan Darville fortæller, at han for 95 pct. af arbejdsdagene er hjemme igen på kontoret på samme opladning, og for de resterende 5 pct. benyttes en Quick Charger med hurtig opladning. I løbet af 10 – 15 minutter kan han komme videre på farten. Ventetiden er ikke spildtid, men benyttes til en hurtig frokost, e-mails, timesedler mv.

Om projekt 50 håndværkerbiler på el
Region Hovedstaden ønsker at fremme elbilisme og skabe en grøn og innovativ metropol med høj vækst og livskvalitet. Flere håndværksvirksomheder skal med på vognen og køre elektrisk. Projekt '50 håndværkerbiler på el' skal bidrage til at sætte skub i udviklingen og få de første 50 virksomheder i gang.

Projekt '50 håndværkerbiler på el' er et samarbejde imellem Region Hovedstaden, E.ON Danmark, Nissan Danmark og GodEnergi. Projektet har modtaget tilskud fra Energistyrelsen under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Læs mere på regionh.dk/håndværkerelbil

Yderligere information
Kontakt Region Hovedstaden, Copenhagen Electric
Specialkonsulent Mette Hoé, telefon2482 3766
mette.hoe@regionh.dk

19.08.2016Copenhagen Electric

Sponseret

Elinstallatør får god energi af at køre elektrisk

23.02.2016Copenhagen Electric

Sponseret

Mød elbilen i samarbejde med Region Hovedstaden

06.01.2016Copenhagen Electric

Sponseret

Region Hovedstaden inviterer virksomheder til samarbejde om grøn omstilling med elbiler

19.08.2015Copenhagen Electric

Sponseret

Miljø og økonomi går hånd i hånd til gavn for klimaet i Dragør Kommune

07.08.2015Copenhagen Electric

Sponseret

Nu skal håndværkerbiler køre på el

30.03.2015Copenhagen Electric

Sponseret

Lej en elbil med nyt koncept