Elever præsenterede løsninger på fremtidens klimaudfordringer

Torsdag den 21. februar kulminerede valgfaget ”Innovation & Bæredygtighed” for 40 skoleelever, der gav deres løsningsforslag på fremtidens klimaudfordringer.

Idefestival ved Fjernvarme Fyn

For 3. år i træk er Fjernvarme Fyn, VandCenter Syd, Odense Renovation, 8 folkeskoler samt ungdomsskolen i Odense gået sammen om valgfaget ”Innovation & Bæredygtighed”. Valgfaget kulminerede torsdag den 21. februar, hvor eleverne præsenterede deres løsningsforslag til Idefestival ved Fjernvarme Fyn. Her præsenterede eleverne løsningsforslag på virkelige udfordringer stillet af forsyningerne.
Udfordringer har blandt andet handlet om:

  • Hvordan man får flere restauranter til at tilbyde postevand?
  • Byg fremtidens fjernvarmeværk
  • Lav et nyt undervisningskoncept skoleelever i klassetrinnet 7.-9. klasse for Odense Renovation

Bæredygtige løsninger til skue

Til Idéfestivalen præsenterede 13 teams deres løsningsforslag via prototyper i genbrugsmaterialer . Idéerne blev herefter vurderet af en dommerkomité bestående af repræsentanter fra de tre forsyningsselskaber. Odenses børn- og ungerådmand, Susanne Crawley Larsen (R), deltog også i festivalen.

Eleverne har været glade både for udfordringerne fra virksomhederne og for undervisningen:
- Det er fedt, at vores ideer bliver hørt, og at det ikke bare er de voksne, som bestemmer, siger Ida Lund Holst fra 7. klasse på Risingskolen.

Fornemme anerkendelser

I løbet af de sidste tre år har undervisningsforløbet "Innovation & Bæredygtighed" fået anerkendelse fra flere forskellige steder. I 2017 vandt forløbet DM i Skoleudviklings Publikumspris, og i 2018 blev forløbet fremhævet som Best practice af EVA - Danmarks Evalueringsinstitut. 
- Bæredygtighed er en dagsorden, man ikke kan løfte alene som enkeltperson, kommune eller stat. Partnerskaber er vigtige - og det 17. af FN's Verdensmål handler da også netop om at indgå partnerskaber for at skabe forandring. Det er lige præcis, hvad samarbejdet mellem folkeskoler, ungdomsskole og vore forsyningsvirksomheder om bæredygtige løsninger er et eksempel på, siger Susanne Crawley Larsen (R), rådmand for børn og unge i Odense Kommune.

23.02.2024Odense Renovation

Sponseret

Ny lys opfindelse på skraldebilerne

02.05.2023Odense Renovation

Sponseret

Odense Renovation CSR-rapport 2022 er klar

03.11.2022Odense Renovation

Sponseret

Genbrug og genanvendelse af valgplakater

16.08.2022Odense Renovation

Sponseret

Leg dig til grøn viden til årets Blomsterfestival

29.11.2021Odense Renovation

Sponseret

Cirkulær økonomi: Studerende skaber fremtidens grønne løsninger

10.05.2021Odense Renovation

Sponseret

Odense Renovations CSR-rapport nr. 11 er nu på gaden