Efter nye og skærpede krav kan Scandics 22 hoteller i Danmark fortsat flage med Nordens officielle miljømærke, Svanen.

Scandics 22 hoteller i Danmark lever op til Svanemærkets nye og skærpede krav til hoteller og fastholder deres værdifulde Svanemærkning. Svanemærket og dets søstermærke, EU-Blomsten, anses for at have verdens strengeste miljøkrav til hoteller.

Både hoteller, kroer og kursusejendomme med overnatning kan Svanemærkes. Ens for dem alle er, at de har et nedsat forbrug af energi og vand, mindsker forbruget af miljøfarlige kemikalier til vask og rengøring, sorterer affaldet, har et dokumenteret miljøstyringssystem og tager miljøhensyn ved transport. De nye og skærpede krav betyder også at energikravene for at mindske hotellets påvirkning på klimaet og grænseværdien for energiforbruget er obligatorisk, og at hotellerne skal anvende en større andel af miljømærkede papirprodukter, rengøringsmidler og maskinopvaskemidler. Alle disse kriterier opfyldes hos Scandic.

”Vi ved, at det har krævet en stor indsats for hvert enkelt Scandic hotel, at leve op til de seneste kriterier for Svanemærket. Kravene er blandt andet blevet skærpet ift. forbrug af energi- og kemikalier, og Scandic fortjener virkelig en cadeau fra deres kunder for kædens store indsats for at spare på jordens ressourcer og bidrage til en bæredygtig udvikling. Som det synlige bevis for miljøindsatsen kan alle Scandic hoteller i Danmark nu flage med Nordens officielle miljømærke, Svanen" siger Martin Fabiansen, direktør Miljømærkning Danmark.

”Ingen virksomhed kan undgå at tage ansvar for miljøet og fokusere på miljøspørgsmål. Scandic er en stor aktør i branchen, og vi ønsker at vise vejen ved kontinuerligt at arbejde for nedsat miljøbelastning og forbedringer af miljøet. Scandic bidrager aktivt til et bæredygtigt samfund, og gennem et fantastisk og professionelt samarbejde med Miljømærkning Danmark, som har ansvar for Svanemærket i Danmark, kan vi med stolthed modtage ny certificering af samtlige 22 hoteller i Danmark”, siger Jens Mathiesen, adm. direktør Scandic Danmark.

”Med årene har vores kunder fået mere og mere fokus på miljøspørgsmål, og mange virksomheder har i dag egne miljøregnskaber og egne miljømål, som er højt prioriteret. Vi kan mærke en stigende efterspørgsel efter både miljøvenlige og bæredygtige hotelovernatninger og mødesteder”, tilføjer Jens Mathiesen.

”Vi oplever, at vores gæster værdsætter vores målrettede arbejde med bæredygtighed, uanset om de overnatter hos os, afholder møder eller besøger en af vores restauranter. Vi vurderer og rapporterer for at sikre, at vi er på vej i den rigtige retning, og er meget stolte over, at vi med Svanemærkets nye og skærpede krav til hoteller modtager den værdifulde certificering af alle vores hoteller. Vi tænker bæredygtighed i vores daglige arbejde, også når vi uddanner vores dedikerede medarbejdere, det gennemsyrer organisationen”, siger Tom Filstrup, distrikt direktør Syd & hoteldirektør Scandic Odense.

05.03.2019Scandic Hotels

Sponseret

Scandic finder to nye bæredygtighedstiltag gennem nordisk hackathon

19.11.2018Scandic Hotels

Sponseret

Du smadrer ozonlaget, når du drikker koldt vand

14.11.2018Scandic Hotels

Sponseret

Great Place To Work: Scandic er Danmarks bedste arbejdsplads til inklusion

03.09.2018Scandic Hotels

Sponseret

Scandic i totalt buræg-stop på alle hoteller

23.08.2018Scandic Hotels

Sponseret

Scandic tilslutter sig ITP: Vil bidrage til, at hotelbranchen når sine bæredygtighedsmål

29.05.2018Scandic Hotels

Sponseret

Scandic stopper brugen af plastiksugerør og -cocktailpinde på alle sine hoteller