DSM-Niaga* og Auping udvikler 100 pct. genanvendelige madrasser

DSM-Niaga og Royal Auping starter et langsigtet samarbejde om at udvikle 100 pct. genanvendelige madrasser. Det fælles mål for samarbejdet er at muliggøre produktion af madrasser udelukkende af sunde materialer samt at kunne håndtere deponering og forbræn

Både Auping og DSM-Niaga arbejder til dagligt på at finde løsninger til de globale affaldsproblemer og begge virksomheder er opsatte på at udvikle et 100 pct. genanvendeligt madrassortiment – også på trods af en komplet ændring af fremstillingsprocesser og forretningsmodeller.

Auping var den første sengevirksomhed, som tilbød at tage kundens gamle madras tilbage til genbrug, virksomheden har massiv viden inden for søvn og har løbende forbedret materialerne i og genanvendeligheden af deres madrasser.

DSM-Niaga har stor ekspertise inden for genanvendelige materialer og arbejder dagligt med at forbedre materialer så produkter bliver 100 pct. genanvendelige. Det første produkt, virksomheden redesignede var et tæppe, hvilket resulterede i udviklingen af Niaga® Technology.  Denne klæbende Niaga® Technology sigter parterne på at kunne anvende til adskillelsen af forskellige madraslag samt lettere at kunne genvinde forskellige materialestrømme i genanvendelsesprocessen og lukke materiale kredsløbet til madrasser.

Auping bliver således det første firma uden for tæppeindustrien, som vil bruge Niaga®-teknologien til at udvikle 100 pct. genanvendelige madrasser.

Josse Kunst, General Manager for DSM-Niaga fortæller: "Vi er utrolig begejstrede for vores samarbejde med Auping, da det åbner op for muligheden for at benytte Niaga® teknologi til cirkulært design i andre brancher end tæppeindustrien. Vi er imponerede over Aupings innovative tankegang og glæder os til at kunne forbedre genbrugsmulighederne i madrasindustrien sammen med Auping."

Bart Jan Scholte, Brand & Product Marketing Director hos Royal Auping udtaler: "Auping investerer markant i bæredygtighed og har ambition om at organisere alle vores processer, produkter og tjenester efter en cirkulær forretningsmodel. For os er DSM med deres materialevidenskab og passion for innovation den perfekte partner til at bygge videre på vores nuværende resultater med Cradle2Cradle. Både vi og DSM har mere end 100 års erfaring på dette område og vores fælles næste skridt vedrørende genanvendelige madrasser passer perfekt til begge virksomheders stræben efter konstante fornyelser.”

*DSM-Niaga

DSM-Niaga er et joint venture, der blev oprettet i 2014, mellem Niaga og DSM. DSM-Niaga® har et mål om at gøre dagligdagsprodukter f100 pct. genanvendelige på en nem og billig måde uden at gå på kompromis med kvalitet eller pris. Det første produkt Niaga® re-designede var et tæppe og nu udvider de til andre industrier.

DSM - Bright Science. Brighter Living.

Royal DSM er et globalt videnskabsfirma, der beskæftiger sig med sundhed, ernæring og materialer. Ved at forbinde sine unikke kompetencer inden for biovidenskab og materialevidenskab driver DSM økonomisk velstand, miljømæssige- og sociale fremskridt for at skabe bæredygtig værdi for alle interessenter samtidigt. DSM leverer innovative løsninger, som giver næring, beskyttelse og forbedring af præstationer på globale markeder inden for fødevarer og kosttilskud, personlig pleje, foder, medicinske apparater, biler, maling, alternativ energi, bio-baserede materialer og el og elektronik. DSM og dets associerede virksomheder leverer en årlig nettoomsætning på ca. € 10 mia. med ca. 25.000 medarbejdere. Selskabet er noteret på Euronext Amsterdam. Yderligere information findes på www.dsm.com.

15.10.2018Royal Auping Scandinavia

Sponseret

Innovation: Somnox ’krammepude’ fra Auping

04.10.2018Royal Auping Scandinavia

Sponseret

Auping introducerer: Den intelligente seng

12.12.2017Royal Auping Scandinavia

Sponseret

Aupings bæredygtighedsrejse 2010-2017

05.12.2017Royal Auping Scandinavia

Sponseret

Større interesse for bæredygtige produkter til boligen

29.11.2017Royal Auping Scandinavia

Sponseret

DSM-Niaga* og Auping udvikler 100 pct. genanvendelige madrasser

28.11.2017Royal Auping Scandinavia

Sponseret

Bæredygtighed indbefatter og involverer mennesker