Dell når CSR-mål for 2020 og opjusterer forventningerne

I 2013 udformede Dell den ambitiøse Legacy of Good-plan frem mod 2020 med CSR-mål inden for miljø, medarbejdere og samfund. Dell har allerede nu har nået en række af målene, som nu bliver opjusteret.

01.11.2017

Sponseret

DELL A/S

Størstedelen af de 2020-mål, Dell har nået, er miljørelaterede. Dell har opnået et mere cirkulært ressourceforbrug, som både bidrager til virksomhedens miljømæssige og finansielle bæredygtighed. I 2017 nåede Dell sit mål om at anvende 22.700 tons genanvendt materiale som genbrugsplast og kulfiber i sine produkter. Derfor fordobler virksomheden nu målet frem mod 2020. Det betyder, at 35 procent af plastikindholdet i en typisk Dell computer nu består af genbrugsplast.

Dell er også langt foran tidsplanen for at nå sit mål om 100 procent bæredygtig emballage i 2020. I dag er 94 procent af virksomhedens emballage lavet af fornybare og genanvendelige materialer. Som det seneste initiativ har virksomheden igangsat et projekt om at genanvende havplastik i emballagebakker til den bærbare computer XPS 13 2-i-1. Projektet afhjælper både det globale problem med plastik i verdenshavene og reducerer Dells omkostninger til indkøb af emballage.

“Jeg er stolt af, at vi allerede har overgået vores miljørelaterede 2020-mål med tre år at løbe på. Det betyder, at vi kan blive endnu mere ambitiøse og bæredygtige på området,” siger Louise Koch, Corporate Sustainability Lead, Dell EMEA. “Samtidig har integrationen af Dell og EMC i september sidste år givet os mulighed for at reflektere over vores 2020-mål inden for alle vores fokusområder. Som samlet virksomhed står vi stærkere i forhold til at skabe innovative løsninger, der kommer både vores kunder og planeten til gode.”

Dell og EMC kan som integreret virksomhed berette om fremskridt på alle fokusområder, og på baggrund af de gode resultater har virksomheden opjusteret en række af CSR-målene frem mod 2020.

Miljø

Dell har genanvendt 800.000 tons elektronik, hvilket svarer til 88 procent 2020-målet. Dell vil nu tidoble det årlige forbrug af havplastik i virksomhedens emballager frem mod 2025. Dell planlægger også at invitere andre store virksomheder med i et samarbejde om at mindske problemerne med havplastik på globalt plan.

Leverandørkæde

Det er vigtigt for Dell, at virksomhedens leverandører har høje standarder for socialt arbejde og miljø. 90 procent af virksomhedens leverandører er omfattet af tredjeparts auditering og træningsprogrammer. I 2017 har Dell blandt andet udvidet det program, der holder øje med, hvor mange arbejdstimer kinesiske arbejdere har om ugen. Nu kan Dell overvåge forholdene for mere end 190.000 arbejdere på tværs af 121 leverandørfaciliteter i Kina. Som den første IT-virksomhed udgiver Dell nu to gange om året en rapport om sit arbejde med ansvarlighed i leverandørkæden og inviterer kunder med på besøg hos leverandører i Kina

Medarbejdere

Dell har et mål om at opnå en medarbejdertilfredshed på mindst 75 procent. Det mål er overgået i 2017 med en medarbejdertilfredshed på 82 procent. Det er essentielt for Dell at tiltrække verdens dygtigste talenter og have en inkluderende kultur, der afspejler et alsidigt og globalt marked. Dell har for eksempel oprettet 14 forskellige ressourcegrupper for medarbejdere af samme køn, seksuelle overbevisning eller etnisk tilhørsforhold, som sikrer, at alle medarbejdere møder respekt og anerkendelse for deres fulde personlighed.

Samfund

Som global teknologivirksomhed prioriterer Dell anvendelsen af teknologi, ekspertise, finansiering og frivilligt arbejde til at hjælpe samfundet med at overvinde seriøse udfordringer. Eksempelvis har Dell indgået et partnerskab med TGen (Translational Genomics Research Institute) for at forbedre behandlingen af børnecancer. Dell leverer større processorkraft og lagringskapacitet, hvilket reducerer tiden for sekventering af genomer fra flere uger til blot seks timer. Den tidsbesparelse accelererer kræftbehandling betydeligt.

Læs mere om den opdaterede 2020 Legacy of Good Plan her og om vores arbejde med havplastik her.

26.06.2023DELL A/S

Sponseret

Bæredygtighed og digitale løsninger betyder mest for Generation Z

22.02.2023DELL A/S

Sponseret

Sådan hjælper Dell Technologies medarbejdergruppe danske startups

01.12.2022DELL A/S

Sponseret

Edge kan gøre virksomheder grønnere

16.11.2022DELL A/S

Sponseret

Sådan hjælper Dell Technologies med at skabe bæredygtige løsninger

28.09.2022DELL A/S

Sponseret

Ny app gør det let at reparere din pc eller server

11.05.2022DELL A/S

Sponseret

Vi har ingen planet B