Data og klimatiltag skal gå hånd i hånd: kom på forkant med din virksomheds CO2 udledning med dataanalyse i realtid

Du bør ikke vente til året er omme med at analysere data. At kunne analysere data i realtid hjælper virksomheder med at tage gradvise skridt mod deres ESG mål.

På grund af den hurtige udvikling af software indenfor klimaregnskab sker der også en acceleration i, hvordan virksomheder evaluerer, håndterer og rapporterer om deres CO2 udledninger. De nye værktøjer gør det muligt for virksomheder at se nærmere på datapunkter for deres udledninger løbende, og tage databaserede, gradvise skridt for at nå deres ESG målsætning. Goodwings hjælper virksomheder med at spore og evaluere deres CO2 udledning fra rejser og giver et detaljeret indblik i tusindvis af datapunkter for CO2 udledningen fra hoteller, fly, taxier og måltider samt en nem og overkommelig måde at reducere dem på.

Den seneste IPCC-rapport, der blev offentliggjort i marts, gav endnu en stærk opfordring til regeringer og virksomheder verden over, om at gøre mere for at bekæmpe klimaændringerne. Rapporten gjorde det også meget klart (igen), at der ikke er nogen tid at spilde, med en opfordring til virksomheder om ikke at slække på deres målsætninger.

3 tips til virksomheder der vil gøre ESG-mål til en del af kulturen i virksomheden

  • Tænk på din virksomheds udledninger som et budget der skal balanceret, og lav en dynamisk og proaktiv plan for fremtidig udledning.
  • Vær på forkant med din virksomheds CO2 udledning ved at tjekke op på virksomhedens udlednings data løbende .
  • Kom hurtigere i (ESG) mål ved at bruge frisk data til at tackle CO2 udledning fra forskellige aktiviteter gradvist.

Fordelene ved dataanalyse i realtid

Med udviklingen indenfor software, der kan hjælpe virksomheder med at lave klimaregnskab, er der nu mulighed for at få et klart billede af virksomheders CO2 udledninger, uden at skulle vente et helt år på at evaluere virksomhedens klimapåvirkning. Ved at bruge data til løbende at evaluere tendenser i udledningen af CO2, er det muligt at foretage gradvise ændringer herefter.

"Proaktiv planlægning er noget, som flere virksomheder og regeringer kommer til kort med," siger Douglas Marett, miljøingeniør og administrerende direktør hos GH Sustainability. "Virksomheder venter til slutningen af året for at se, hvordan de har klaret sig med deres udledninger - det er som at slå plat og krone, og håbe på at mønten lander rigtigt." Men det behøver ikke at være sådan.

Vi har værktøjerne til at handle proaktivt

Når det drejer sig om aktiviteter som rejser, kan virksomheder forudse hvilke måneder på året hvor rejseaktiviteten er højest, bruge værktøjer som Goodwings til at evaluere deres CO2 udledninger og finde områder på tværs af andre aktiviteter i værdikæden, hvor de kan kompensere. "Det er vigtigt at se det som en helhed" siger Douglas, "for det er først efter man har overblikket at man kan træffe beslutninger om, hvad der er vigtigst for ens virksomhed, og stadig holde fast i sine bæredygtighedsmål.”

"Evnen til proaktivt at kunne holde øje med CO2 udledninger kan også hjælpe med at forbedre budgetprognoser, da det giver virksomheder mulighed for at justere deres aktiviteter, holde styr på deres klimabudgetter og tage højde for ekstra omkostninger eller besparelser. "Det er ikke kun fornuftigt løbende at holde øje med virksomhedens udledninger ud fra et miljømæssigt perspektiv," siger Douglas, "det kan også være en god måde at frigøre klimabudgetter på for at forbedre din ESG-score i andre områder af virksomheden," siger Douglas Marett.

Med det øgede pres på virksomheder om gennemsigtighed mht. CO2 udledninger, kan det betale sig for virksomheder at bruge de tilgængelige værktøjer til løbende at tackle deres CO2 udledninger, finde ud af hvor de kommer fra, og hvordan de kan reduceres, i overensstemmelse med virksomhedens målsætning.

Om Goodwings:
Goodwings er en 2-i-1 rejse- og ESG-løsning, der hjælper virksomheder med at måle og reducere deres CO2 udledninger fra rejser. Ved at booke rejser med Goodwings kan virksomheder reducere deres CO2-aftryk samtidig med at de optjener penge til bæredygtighedsinitiativer.

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Software er nøglen til god ESG

Oplysningskravene for ESG-relaterede emner stiger eksponentielt, og fortidens datapraksis er slet ikke den opgave voksen.  Derfor zoomer CSR.dk ind på ESG software. En god løsning kan hjælpe med både at opfylde kravene fra investorer, kunder, lovgivere, audit-selskaber og andre interessenter og med at skabe ny værdi for virksomheden med udgangspunkt i data.

15.05.2023Goodwings Aps

Sponseret

Konkurrencefordelene ved en målrettet klimaindsats

15.05.2023Goodwings Aps

Sponseret

Data og klimatiltag skal gå hånd i hånd: kom på forkant med din virksomheds CO2 udledning med dataanalyse i realtid

15.05.2023Goodwings Aps

Sponseret

Sådan bliver jeres ESG-mål en del af jeres virksomhedskultur

11.10.2016Goodwings Aps

Sponseret

Ny Social Impact-rejseportal holder sign up-konkurrence