Danskerne har næsten halveret forbruget af plastikposer

Plastikproblematikken fylder mere blandt befolkningen, hvor forbrugerne for alvor har ændret tankegang og reduceret ressourceforbruget. Et vigtigt skridt i den rigtige retning mener ReSea Project.

I Danmark anser vi os selv som grønt forgangsland. Men samtidig er vi et af de lande i verden som er hurtigst til at bruge jordens naturressourcer, det som refereres til som "Earth Overshoot Day". Helt præcis så skulle vi i Danmark kun godt en fjerdedel ind i 2021, førend vi havde brugt andelen af naturressourcer for hele året. Med andre ord, så har vi i Danmark et kæmpemæssigt overforbrug. Men noget tyder nu på, at forbrugerne er blevet mere bevidste om konsekvenserne af ressourceforbruget, og selv sætter ind de steder, hvor man nemt kan gøre en lille men betydningsfuld forskel. Et af disse steder er plastikproblematikken og en adfærdsændring når det kommer til engangsplastikprodukter som plastikposer.

Ifølge et EU-direktiv, skal brugen af plastikposer være under 40 poser i 2025. Men denne målsætning har vi allerede nået i Danmark. I en artikel fra DR, viser nye tal fra Skat, Dansk Erhverv, og Miljøstyrelsen nemlig, at danskernes forbrug af plastikposer er faldet fra 59 poser om året i 2017 til 32 poser i 2021.  

"Det tæller alt sammen". 

Selvom der er pålagt en lovpligtig pris på bæreposer i år, og at danskerne er blevet bedre til at medbringe et indkøbsnet, så løser det ikke plastikproblematikken, men det er en væsentlig og vigtig forskel i en tid, hvor det globale forbrug af engangsplast i forbindelse med pandemien har været stødt stigende, og som resultat af dette også udledningen af plastaffald i verdenshavene. 

Med ændringen i forbrugernes ressourceforbrug, så kan reduceringen af bæreposeforbruget være med til at sætte kursen og gøre en indsats på flere områder. I ReSea Project er vi glade for at se, at det netop er plastikposer som der bliver brugt færre af. Ifølge en nyere undersøgelse, så er plastikposer den største plastikforurener i havet, skarpt forfulgt af plastikflasker.  

Samtidig mener vi, at det mindskede forbrug af bæreposer viser, at plastikproblematikken er et emne som fylder blandt forbrugerne, og dermed et område man som virksomhed med fordel bør adressere for at imødekomme forbrugernes forventninger til virksomheders CSR arbejde og et øget miljømæssigt ansvar. 

07.12.2021ReSea Project ApS

Sponseret

Danskerne har næsten halveret forbruget af plastikposer

22.11.2021ReSea Project ApS

Sponseret

Danske ReSea Project runder milepæl: Mere end 1.000.000 kg plast fjernet fra hav og floder

13.09.2021ReSea Project ApS

Sponseret

Introducing: World Cleanup WEEK!

19.07.2021ReSea Project ApS

Sponseret

Milestone achieved: Half a million kilos of plastic pulled from oceans and rivers.

07.06.2021ReSea Project ApS

Sponseret

World Oceans Day Live Webinar

18.05.2021ReSea Project ApS

Sponseret

Mere end 305 tons plastik fjernet fra havet og floder på bare fire måneder.