Danske ReSea Project runder milepæl: Mere end 1.000.000 kg plast fjernet fra hav og floder

Den danske formålsdrevne virksomhed ReSea Project, har med deres løsning til at takle havplastproblematikken på blot 10 måneder af 2021 fjernet 1 million kg plastaffald fra hav og floder i Indonesien.

ReSea Project har ved hjælp af deres lokaldrevne løsning fjernet mere end 1 million kg plast fra hav og floder på blot ti mdr..

I en tid, hvor der er øget fokus på nødvendigheden for fælles ’her og nu’ indsats overfor miljømæssige problemer og klimaforandringer, så er man i ReSea Project taknemmelige for de virksomheder som er en del af indsatsen. Med den vigtige milepæl beviser man ifølge ReSea Project, at fælles handlekraft skaber den nødvendige drivkraft til at skabe forandring overfor plastikforurening.

ReSea Projects foreløbige resultater i 2021

  • Mere end 1 million kg plast fjernet fra hav og floder.
  • ReSea Project er som blot den anden organisation i verden certificeret efter DNV’s Custody standard for reclaimed plastic from the hydrosphere. Med certificeringen skaber man gennemsigtighed og vished for at plasten rent faktisk er fjernet fra hav eller floder.
  • ReSea Project’s opsamlingsløsning er lokaldrevet og rullet ud i Indonesien. Ved at inddrage lokalsamfund, ofte lokale fiskere, forbedres deres levevilkår. I 2021 er opsamlingsteamet indtil videre vokset med 72%. 
  • ReSea Project har sammen med organisationen IIF udviklet og lanceret et lokalt uddannelsesprogram, som indtil videre har omfattet flere end 1.600 elever på fem skoler omkring havbevaring og bedre affaldshåndtering.

En løsning der laver ringe i vandet

I ReSea Project er vores lokaldrevne cleanup løsning grundlagt efter tankegangen, at virksomheder i fællesskab har drivkraften til at skabe reel forandring og være katalysator til at fremskynde den nødvendige indsats for at løse problematikken med plastikforurening. Ved at inddrage virksomheder i opsamlingen, så gør de en håndgribelig forskel, og samtidig giver man virksomhederne et markedsføringsmæssigt incitament til at tage et større ansvar, da involveringen i ReSea Project giver forretningsmæssig værdi.

”Vi har ikke i sinde at sidde på hænderne og vente på, at plasten bryder ned til mikroplastik og gør skade på marint liv og økosystemer.” – General Manager of Operations, Ann Sofie Gade.

Blandt den marine plast som ReSea Project indtil videre har fjernet ser man typisk forbrugerplastik så som plastikposer, kopper, flasker, låg, sugerør, og forskellig indpakning. Et tydeligt resultat af det stigende globale forbrug af engangsplast og dårlig affaldshåndtering. En nylig global rapport fra FN omkring vurderingen af marint affald og plastikforurening afslører, at plastikforurening i blandt andet verdenshavene fortsat er stigende, og problemet vil mere end fordoble inden 2030, hvis ikke der sker en ændring, hvilket vil påvirke marint liv, mennesker, og klimaforandringer.

Med den lokaldrevne tilgang i ReSea Project’s løsning, så rækker indsatsen ud over det at fjerne plasten fra hav og floder. Samtidig med at opsamlingsresultatet forøges, så udvikler man løsningen således, at man også takler plastikproblematikken fra andre vinkler. Herunder at skabe bedre oplysning og uddanne, forbedre løsninger til affaldshåndteringen og den cirkulære økonomi, samt at inspirere og influere virksomheder og individer til generel adfærdsændring for at minimere plastikaftrykket.

”Der er ikke én løsning til at takle hele det globale problem med havplastforurening. Vi er meget opmærksomme på, at vores løsning skal gribe fat om problemet fra flere vinkler. Herunder at forbedre levestandarden i de områder vi arbejder i. I takt med supporten til os stiger, så kigger vi konstant ind i, hvordan vi kan øge vores sociale indvirkning, udvikle lokale partnerskaber og løsninger til at udnytte den plast der opsamles for at fremme den cirkulære økonomi, samt engagere os i uddannelsesmæssige tiltag.” – General Manager of Operations, Ann Sofie Gade.

Læs den fulde nyhed her (in English): https://www.reseaproject.com/post/more-than-1-million-kgs-of-plastic-recovered-from-oceans-and-rivers

07.12.2021ReSea Project ApS

Sponseret

Danskerne har næsten halveret forbruget af plastikposer

22.11.2021ReSea Project ApS

Sponseret

Danske ReSea Project runder milepæl: Mere end 1.000.000 kg plast fjernet fra hav og floder

13.09.2021ReSea Project ApS

Sponseret

Introducing: World Cleanup WEEK!

19.07.2021ReSea Project ApS

Sponseret

Milestone achieved: Half a million kilos of plastic pulled from oceans and rivers.

07.06.2021ReSea Project ApS

Sponseret

World Oceans Day Live Webinar

18.05.2021ReSea Project ApS

Sponseret

Mere end 305 tons plastik fjernet fra havet og floder på bare fire måneder.