Dansk softwarevirksomhed kombinerer kerneforretning med CSR-arbejde

Siteimprove har offentliggjort deres CSR-rapport, der blandt andet har fokus på virksomhedens indsats for et inkluderende samfund.

Siteimprove og Dansk Blindesamfund på fælles tandemtur for tilgængelighed. Amager Strandpark, 21. maj 2015..

Missionen for Siteimprove, en danskejet softwarevirksomhed, er at give alle brugere af internettet en bedre oplevelse. Dette indebærer at sikre digital tilgængelighed for personer, som på grund af et fysisk eller kognitivt handicap er udfordret i deres digitale færden - et problem, der kun bliver større i takt med stigende digitalisering og udbredelsen af online selvbetjeningsløsninger.

I deres arbejde med social ansvarlighed fokuserer Siteimprove blandt andet på tilgængelighed, hvilket fremgår af virksomhedens CSR-rapport, som blev offentliggjort den 2. juni.

“Vi vil gerne gøre den digitale verden bedre for alle brugere uanset handicap,” siger direktør og grundlægger Morten Ebbesen.

”Vi samarbejder blandt andet med tilgængelighedskonsulenter, alle blinde, for at få en førstehåndsforståelse af, hvor udfordrende et utilgængeligt website kan være for eksempelvis personer med synsnedsættelse.”

Cykeltur for 100 blinde

På den internationale dag for tilgængelighed, 21. maj 2015, afholdte Siteimprove i samarbejde med Dansk Blindesamfund en fælles tandem-cykeltur i Amager Strandpark for blinde, svagsynede og seende for at sætte fokus på et inkluderende samfund.

For Siteimprove handlede dagen om at gøre offentligheden opmærksom på, at tilgængelighed er en menneskeret, uanset om det drejer sig om adgang til internettet eller til en cykeltur. Tandemcyklerne blev efterfølgende doneret til diverse tandemklubber og personer med synshandicap.

Sunde værdier, sunde medarbejdere

Camilla Simonsen, salgsdirektør og CSR-ansvarlig ved Siteimprove, fortæller, at virksomhedens værdier, innovation, passion og menneskeligt fokus, går igen i deres arbejde med social ansvarlighed, som i øvrigt ikke kun retter sig mod omverden, men også tæller interne tiltag.

“Vores medarbejderes sundhed er et fokusområde for os,” siger Simonsen.

”Som IT-virksomhed har vi meget stillesiddende arbejde, derfor har vi har afholdt en række konkurrencer, der motiverede ansatte fra alle vores kontorer til at være fysisk aktive, hvad enten det var ved at løbe, cykle eller tage armbøjninger.” 

I 2014 tilsluttede Siteimprove sig FN’s Global Compact, og det er femte år i træk, at Siteimprove dokumenterer sit arbejde med social ansvarlighed. Siteimproves produkt er en alt-i-en, automatiseret softwareløsning til kvalitetssikring af websider, herunder tjek af digital tilgængelighed, som de sælger til webmastere, -redaktører og udviklere i tusindvis af virksomheder og organisationer verden over. Siteimprove har kontorer i Europa, Nordamerika og Australien. Hovedkontoret ligger i København.

Download Siteimproves CSR-rapport 2015. For en tilgængelig tekstudgave af rapporten, brug venligst dette link.

16.06.2021Siteimprove A/S

Sponseret

Siteimprove releases its 2020 Sustainability Report

09.06.2020Siteimprove A/S

Sponseret

Siteimprove CSR Report 2019

20.06.2019Siteimprove A/S

Sponseret

Siteimprove CSR Report 2018

19.02.2019Siteimprove A/S

Sponseret

EU-medlemslande svigter internetbrugere med handicap, viser ny rapport

11.06.2018Siteimprove A/S

Sponseret

Siteimprove CSR Report 2017

21.03.2018Siteimprove A/S

Sponseret

The Journey to Digital Equality: Siteimprove and the UN’s Sustainable Development Goals