Dansk designer skaber jobs til kvinder i Afrikas største slum

Smykkedesigneren Helle Vestergaard Poulsen, der står bag brandet ANNI LU, har lanceret ny kollektion, hvor hun igen har armbånd med, der er lavet af kvinder i Afrikas største slum.

Takket være designeren Helle Vestergaard Poulsen har fem kvinder i Afrikas største slum nu et arbejde, bl.a. Emily og Abigael..

08.02.2018

Sponseret

NGUVU

Judith, Abigael, Hellen, Emily og Agnes bor i Kibera, Afrikas største slum, der ligger i Kenyas hovedstad Nairobi. I over et år har de fem kvinder haft et fast job takket være den danske designer Helle Vestergaard Poulsen, der står bag det populære smykkebrand ANNI LU.

Helle Vestergaard Poulsen har i alt designet syv armbånd, der bliver lavet af kvinderne i slummen. Og det er ikke tilfældigt, at det er kvinderne, Helle Vestergaard Poulsen støtter op om.

”Det var utroligt vigtigt for mig, at initiativet er med til at skabe værdi på lang sigt. Når kvinderne i slummen får et arbejde, er det ikke kun med til at sikre dem bedre levevilkår. Det har også en stor, positiv effekt på børnene. Modsat mændene, bruger kvinderne nemlig størstedelen af indkomsten på børnene, så de får mad, rent vand og skolegang. Det er afgørende for at børnene kan vokse op og få en fremtid væk fra slummen”, fortæller Helle Vestergaard Poulsen, der kalder initiativet ”ANNI LU For Women”.

Kæmper for børnene

Helle Vestergaard Poulsen samarbejder med den danske virksomhed NGUVU, der har til formål at skabe jobs til udsatte kvinder i Kenya.

”Vi tror på, at det stærkeste redskab til udvikling i lande som Kenya er ved at skabe jobs til kvinderne. Det styrker både kvinderne, børnene og lokalsamfundet”, siger Rune Sandholt, der har stiftet NGUVU.

Rune Sandholt fortæller, at kvindernes største drivkraft er, at de vil give børnene en fremtid med de muligheder, som de aldrig selv fik her i livet.

”Kvinderne har kun oplevet modgang og været udsat for ting, som ingen burde udsættes for. Alligevel har de en unik indre styrke, der hver dag får dem til at kæmpe for at give børnene en bedre fremtid. Det er helt unikt at se”.

Du kan se armbåndene fra slummen her: https://annilu.dk/products/anni-lu-for-women-bracelets-1 

Læs mere om NGUVU’s arbejde for at styrke udsatte kvinder i Kenya: https://nguvu.dk

08.03.2024NGUVU

Sponseret

Kvindernes Kampdag: Kvindelige kaffebønder i Kenya kæmper for bedre vilkår og mod klimaforandringer

22.01.2024NGUVU

Sponseret

Nye træer giver mere end skygge

06.11.2023NGUVU

Sponseret

Kaffevirksomhed styrker kvindelige kaffebønder i Kenya

04.10.2023NGUVU

Sponseret

Virksomheder styrker kvindelige kaffebønder i Kenya

04.08.2023NGUVU

Sponseret

Klimaforandringer rammer kaffefarmere

12.06.2023NGUVU

Sponseret

Mød kaffefarmer Miriam