11.584.000 kr. til kvinder og piger på flugt

Tusindvis af danskere gik fra dør til dør for at samle ind til DRC Dansk Flygtningehjælps landsindsamling. Temaet for indsamlingen har igen i år været at sikre beskyttelse, rettigheder og bedre livsvilkår til kvinder og piger på flugt.

Cirka 10.000 indsamlere gik på gaden for at støtte kvinder og piger på flugt.. Foto: Dansk flygtningehjælp

Tusindvis af danskere stemte dørklokker og bankede på døre landet over for at samle ind til DRC Dansk Flygtningehjælps arbejde for kvinder og piger på flugt i verdens brændpunkter. Og de har gjort et meget flot stykke arbejde. Der er samlet 11.584.000 kroner ind til DRC Dansk Flygtningehjælps indsats for kvinder og piger på flugt.

Det er anden gang, at DRC har særligt fokus på piger og kvinder til den årlige landsindsamling, og Charlotte Slente, generalsekretær i DRC Dansk Flygtningehjælp, er både glad og stolt over dagens resultat.

“Det er fantastisk at opleve den store opbakning, landsindsamlingen har fået igen i år. At så mange danskere samles om at hjælpe kvinder og piger på flugt, som har været nødsaget til at forlade deres hjem på grund af konflikt, krig eller forfølgelse, er meget opløftende,” siger hun og uddyber:

“Indsamlingen har igen i år et særligt fokus på kvinder og piger på flugt, fordi netop den gruppe af mennesker er særligt sårbare i en flugtsituation. Alene på grund af deres køn er de i større risiko for at blive udsat for overgreb og undertrykkelse. De kvinder og piger har vi nu mulighed for at hjælpe og støtte."

Hver anden oplever voldtægt, kidnapning eller undertrykkelse

Ifølge en rapport af DRC Dansk Flygtningehjælps Mixed Migration Centre oplever knap halvdelen af alle kvinder og piger på flugt en form for overgreb herunder voldtægt, kidnapning og undertrykkelse. Der er derfor god grund til, at pengene fra årets landsindsamling igen i år går til at hjælpe netop kvinder og piger på flugt, som er tvunget til at forlade alt det, de kender for at sikre deres egen og deres families overlevelse.

”Med de bidrag vi har fået til landsindsamlingen, kan vi styrke rettigheder og bedre beskyttelse for kvinder og piger på flugt samtidig med, at vi kan sikre akut nødhjælp, når der opstår krig og konflikt. Det er meget vigtigt for det arbejde, vi udfører i verdens brændpunkter, og derfor vil jeg gerne takke alle de mennesker, der har bakket op om indsamlingen: Alle de frivillige, der har været på gaden for at samle ind, alle dem, der har lavet en digital indsamling og selvfølgelig også alle de danskere, der har givet et bidrag til kvinder og piger på flugt,” siger Charlotte Slente.

Landsindsamlingen blev for år tilbage kontantløs, så alle bidrag er givet digitalt. Den fysiske indsamling på gader og opgange er suppleret af den digitale indsamling ’Tegn et hjem’, hvor børn med deres tegninger har kunne oprette indsamlinger, som de har delt på f.eks. sociale medier.

Kvinder og piger er de mest udsatte, når krig og konflikt tvinger mennesker på flugt. Knap halvdelen bliver udsat for en form for overgreb på flugten. Kun halvt så mange piger som drenge på flugt får en uddannelse.. Foto: Dansk flygtningehjælp

15.11.2023DRC Dansk Flygtningehjælp

Sponseret

Forced away from home by war - living as a displaced person

08.11.2023DRC Dansk Flygtningehjælp

Sponseret

11.584.000 kr. til kvinder og piger på flugt

18.10.2023DRC Dansk Flygtningehjælp

Sponseret

Familier traumatiserede efter tre jordskælv på en uge i Afghanistan

05.10.2023DRC Dansk Flygtningehjælp

Sponseret

Education Under Attack in West And Central Africa

25.09.2023DRC Dansk Flygtningehjælp

Sponseret

På legepladsen regnede glas og murbrokker ned over Borys

18.09.2023DRC Dansk Flygtningehjælp

Sponseret

Access to Clean Water can transform a community