DACHSER udvider sin flåde af nulemissionskøretøjer

Logistikudbyderen vil investere i batteridrevne lastbiler og firmabiler samt i de nødvendige opladningsfaciliteter. Test af brintdrevne lastbiler indgår også i planerne.

DACHSER udvider sin flåde af nulemissionskøretøjer.

DACHSER vil udvide sin brug af nulemissionskøretøjer. Nulemissionskøretøjer er lastbiler og biler, der ikke direkte udleder drivhusgasser eller luftforurenende stoffer. I første omgang vil det familieejede selskab inden udgangen af 2023 som minimum tage yderligere 50 elektriske lastbiler i brug på europæiske ruter. DACHSER planlægger også at tilføje omkring 1.000 elektriske personbiler til sin flåde af firma- og servicekøretøjer. Sideløbende hermed vil virksomheden fortsætte arbejdet på en række pilotprojekter med henblik på at udvikle og teste brintdrevne lastbiler baseret på brændselscelleteknologi. Det er DACHSERs mål at have brintdrevne køretøjer fra en række producenter i drift i sit netværk senest i begyndelsen af 2023.

"Den eneste måde, transportsektoren kan opfylde det globale samfunds langsigtede mål om nul nettoemissioner på, er ved at bruge nulemissionskøretøjer. Derfor udgør disse køretøjer et bærende element i vores egen klimabeskyttelsesstrategi," fortæller Stefan Hohm, Chief Development Officer (CDO) hos DACHSER. "Vi vil udvide vores brug af miljøvenlige køretøjer betydeligt i de kommende år, hvilket vil give os værdifuld praktisk erfaring og samtidig hjælpe os med at øge antallet af enheder."

“Vi fremmer aktivt brugen af nulemissionskøretøjer i vores europæiske netværk med sigte på at integrere dem så effektivt som muligt i vores transportprocesser. Vi ser det som investeringer i fremtiden, der vil betale sig på lang sigt. ”

Alexander Tonn, Chief Operations Officer (COO) Road Logistics hos DACHSER.

Flere elektriske lastbiler til flere anvendelsesområder
På nuværende tidspunkt anvender DACHSER primært elektriske køretøjer til leverancer i byer inden for sit stykgodsnetværk. I Europa benytter virksomheden dagligt elektriske ladcykler og frem for alt elektriske køretøjer med en totalvægt på op til 7,5 tons. I tungere vægtklasser findes der stadig kun meget få fuldelektriske produktionskøretøjer. På nuværende tidspunkt er det eneste køretøj af denne type, som DACHSER anvender, en forproduktionsmodel af Mercedes-Benz eActros med en totalvægt på 19 tons. Den kører i Stuttgart, hovedstaden i den tyske delstat Baden-Württemberg, som led i et innovationspartnerskab med Daimler.

I løbet af de næste to år vil DACHSER mindst tage yderligere 50 nulemissionslastbiler i brug, herunder tunge elektriske køretøjer og sættevognstrækkere fra en række producenter, enten gennem direkte køb eller i samarbejde med transportpartnere.

"Vi fremmer aktivt brugen af nulemissionskøretøjer i vores europæiske netværk med sigte på at integrere dem så effektivt som muligt i vores transportprocesser. Vi ser det som investeringer i fremtiden, der vil betale sig på lang sigt," forklarer Alexander Tonn, Chief Operations Officer (COO) Road Logistics hos DACHSER. "I år vil vi udvide vores brug af nulemissionslastbiler til regional transport og især fast rutekørsel. Vi påtænker også at bruge batteridrevne køretøjer til at flytte veksellad og sættevogne med ved vores afdelinger."

Elektriske firmabiler
DACHSER planlægger også at sikre, at hver anden firmabil tilknyttet selskabets afdelinger i Europa er et elektrisk køretøj inden udgangen af 2023. Der er tale om i alt ca. 1.000 personbiler. Firmabilernes chauffører og DACHSERs afdelinger vil kunne vælge mellem forskellige modeller fra en række producenter. Da der endnu ikke findes fuldelektriske køretøjer med de tekniske specifikationer, der kræves til alle brugerprofiler, vil denne overgang ske gradvist. Og eftersom leveringstiderne desuden er meget lange i øjeblikket, kan den kortsigtede efterspørgsel ikke opfyldes lige nu. For medlemmer af DACHSERs bestyrelse vil overgangen til elbiler være fuldført i 2022.

Nye ladepunkter, der leverer grøn elektricitet
Sideløbende med disse initiativer vil DACHSER sikre tilstrækkelig tilgængelighed af ladepunkter ved sine afdelinger. Der er også planer om at etablere mere end 40 hurtigladestationer til lastbiler, hver med en ladeeffekt på 180 kW. Alle disse ladepunkter skal levere grøn elektricitet, som enten købes eller produceres af selskabets egne solcelleanlæg.

19.09.2023DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Langvarige relationer muliggør satsning på el

29.03.2023DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

30 procent mindre drivhusgasemissioner

13.02.2023DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachser Denmark tager ny ellastbil i brug

11.08.2022DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachser og terre des hommes støtter familier i Ukraine

19.05.2022DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Innovation og klimabeskyttelse

17.03.2022DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

En bæredygtig fremtid baseret på vedvarende energi