DACHSER udvider emissionsfri levering til 11 europæiske byer

DACHSER Emission-Free Delivery er en del af logistikudbyderens langsigtede klimabeskyttelsesstrategi

DACHSER Emission-Free Delivery.

Inden udgangen af 2022 vil DACHSERs leveringer til centrum af mindst 11 større europæiske byer foregå uden emissioner. Til dato er DACHSER Emission-Free Delivery blevet implementeret i Stuttgart, Freiburg og Oslo. Nu er forberedelserne også i gang i Berlin, München, Strasbourg, Paris, Prag, København, Madrid og Porto.

DACHSER Emission-Free Delivery indebærer, at DACHSER som standard leverer alle forsendelser emissionsfrit i et defineret område i centrum af storbyerne, normalt omkring gågaderne i bymidten. Der udledes ingen luftforurenende stoffer eller drivhusgasser lokalt. Derudover reduceres støjen også. I december 2018 vandt pilotprojektet i Stuttgart en pris i en konkurrence om bæredygtig bylogistik arrangeret af det tyske miljøministerium.

“Vores initiativ med at udvide DACHSER Emission-Free Delivery til mindst 11 større europæiske byer inden udgangen af 2022 er optakten til en række tiltag, som vi vil gennemføre i de kommende år som led i vores langsigtede klimabeskyttelsesstrategi.”

Stefan Hohm, Chief Development Officer DACHSER

Med henblik på DACHSER Emission-Free Delivery har DACHSER omstruktureret sine logistikprocesser for levering af stykgods i bymidter. Virksomheden bruger elektriske varevogne og lastbiler samt el-ladcykler, der indgår i et modulært system og hver især er skræddersyet til lokale behov. Cyklerne er specialudviklet til stykgods og pallegods på op til 250 kg. Mens elektriske lastbiler bringer forsendelserne frem til mikrohubs – små lagre nær centrum – eller leverer varer, der på grund af deres vægt eller størrelse ikke er egnede til cykler, hele vejen til modtageren, starter ladcyklernes ruter ved mikrohubben, og de betjener primært gågader.

Langsigtet strategi for klimabeskyttelse
"Vores initiativ med at udvide DACHSER Emission-Free Delivery til mindst 11 større europæiske byer inden udgangen af 2022 er optakten til en række tiltag, som vi vil gennemføre i de kommende år som led i vores langsigtede klimabeskyttelsesstrategi," fortæller Chief Development Officer Stefan Hohm, der sammen med CEO Burkhard Eling er ansvarlig for klimabeskyttelse hos DACHSER. "I den forbindelse sætter vi først og fremmest vores lid til effektiv logistik og tekniske innovationer. I stedet for at gå denne vej alene ønsker vi at arbejde sammen med kunder og partnere, der også er ivrige efter at have aktiv indflydelse på, hvad logistikbranchen foretager sig i forhold til at indføre lav- og nulemissionsteknologier. Vi er overbevist om, at dette er den eneste måde, hvorpå vi kan nå Parisaftalens mål om en maksimal temperaturstigning på 2 grader og EU's og mange andre landes klimabeskyttelsesmål på mellemlang og lang sigt."

"Aktiv klimabeskyttelse er en del af DACHSERs strategi for inkluderende ansvar. Samtidig lever vores engagement op til vores kunders og interessenters forventninger og sikrer dermed virksomhedens langsigtede bæredygtighed," tilføjer DACHSERs CEO, Burkhard Eling. "Derfor har vi udpeget fire centrale indsatsområder som en del af vores klimabeskyttelsesstrategi, nemlig proceseffektivitet, energieffektivitet, forskning og udvikling samt virksomhedens sociale ansvar. Vi betragter dette sidste område som et engagement i samfundet og i sociale spørgsmål, der rækker ud over vores forretningsinteresser – for eksempel den indsats, vi siden 2005 har ydet sammen med børnehjælpsorganisationen terre des hommes på tre kontinenter.

19.09.2023DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Langvarige relationer muliggør satsning på el

29.03.2023DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

30 procent mindre drivhusgasemissioner

13.02.2023DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachser Denmark tager ny ellastbil i brug

11.08.2022DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachser og terre des hommes støtter familier i Ukraine

19.05.2022DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Innovation og klimabeskyttelse

17.03.2022DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

En bæredygtig fremtid baseret på vedvarende energi