DACHSER planlægger miljøvenlig transport i København

DACHSER Denmark lancerer et projekt med miljøvenlige varetransporter til centrum af København inden udgangen af 2021. Med en fuldt batteridrevet FUSO eCanter-lastbil vil logistikleverandøren nedbringe sin CO2-udledning i hjertet af København. Formålet er at bidrage til Københavns Kommunes mål om at blive den første CO2-neutrale hovedstad i verden.

Med den nye FUSO eCanter kan DACHSER Denmark levere bæredygtigt til centrum af København..

Den ambitiøse plan om at gøre leveringerne fra filialen i Hvidovre til centrum af København CO2-neutrale har længe været i støbeskeen for logistikleverandørens danske selskab. Projektet er en del af DACHSERs koncept Emission-Free Delivery, som har til formål at støtte op om og videreudvikle miljøvenlig transport i flere europæiske storbyer. Med leveringen af en ny FUSO eCanter før udgangen af året – en lastbil, som er udviklet specifikt til at tage højde for de mange cyklister i København – tager man nu det første skridt i Danmark.

“Klimabeskyttelse fylder mere og mere på både vores og vores kunders dagsorden, og det er vigtigt for os at imødekomme kundernes krav til miljøvenlige transporter.”

Peter Hut, General Manager for DACHSER Denmark i Hvidovre

”Med vores nye FUSO eCanter kan vi levere bæredygtigt til vores modtagere i København,” fortæller Peter Hut, General Manager for DACHSER Denmarks vejtransportfilial i Hvidovre. ”På den måde mindsker vi støjgener og CO2-udledning – et vigtigt skridt i retning af et miljøvenligt København, når det kommer til godstransport og klimaplanen 2025.”

Klimabeskyttelse på dagsordenen
Københavns Kommunes klimaplan 2025 fastslår blandt andet, at i 2025 skal 30-40 procent af alle tunge køretøjer, der færdes inden for kommunens grænser bruge såkaldte ”nye drivmidler”. Det indebærer et skifte fra benzin og diesel til grønnere drivmidler som el, brint og biobrændstoffer, som man forventer vil nedbringe CO2-udledningen i hovedstaden fra netop denne del af transportsektoren med omkring 10.000 ton. DACHSER vil gerne bidrage til at nå dette mål, og forventningerne til projektet med miljøvenlige leveringer i hovedstaden er høje.

”Klimabeskyttelse fylder mere og mere på både vores og vores kunders dagsorden, og det er vigtigt for os at imødekomme kundernes krav til miljøvenlige transporter. Men vi arbejder ikke med færdige pakkeløsninger: I projektet får vi støtte fra vores hovedkontor, så vi kan finde frem til en løsning, der er tilpasset vores lokale behov. Næste skridt på vores rejse mod miljøvenlig transport bliver at udvide til to FUSO eCanter-lastbiler i første kvartal af 2022,” afrunder General Manager Peter Hut.

DACHSER Emission-Free Delivery er et innovativt koncept for bylogistik, som er baseret på en modulær værktøjskasse til levering i centrum af større byer. I 2021 meldte logistikleverandøren ud, at konceptet inden for miljøvenlig transport i storbyerne snart vil blive lanceret i 11 europæiske storbyer i tillæg til blandt andre Stuttgart og Oslo, hvor DACHSER Emission-Free Delivery-konceptet allerede er implementeret. Læs mere om innovative miljøvenlige leveringer i Oslo her.

19.09.2023DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Langvarige relationer muliggør satsning på el

29.03.2023DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

30 procent mindre drivhusgasemissioner

13.02.2023DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachser Denmark tager ny ellastbil i brug

11.08.2022DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachser og terre des hommes støtter familier i Ukraine

19.05.2022DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Innovation og klimabeskyttelse

17.03.2022DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

En bæredygtig fremtid baseret på vedvarende energi