The Body Shop fortsætter kampen mod mænds vold mod kvinder og dropper Black Friday og rabatter

112.000 kvinder udsættes hvert år for psykisk vold af deres partner*. 24.000 kvinder udsættes hvert år for fysisk vold af deres partner**. 12 kvinder bliver hvert år dræbt af deres partner***. Over 2.200 kvinder og 2.100 børn hvert år har et ophold på et krisecenter****. Disse tal understreger, at mænds vold mod kvinder fortsat er en pandemi. Derfor fortsætter The Body Shop kampen mod mænds vold mod kvinder i samarbejde med LOKK, Landsorganisation af Kvindekrisecentre.

Det er tredje år i træk det aktivistiske skønhedsbrand The Body Shop tolker Black Friday på deres helt egen måde og sætter fokus på de tal, der betyder noget i stedet for tilbud og rabatter..

Det er tredje år i træk det aktivistiske skønhedsbrand The Body Shop tolker Black Friday på deres helt egen måde og sætter fokus på de tal, der betyder noget i stedet for tilbud og rabatter. De vil under Black Friday-ugen endnu engang anvende deres butikker og digitale kanaler til at tale om mænds vold mod kvinder, og ikke hvor mange procenter der spares.

Tallene for drab, fysisk og psykisk vold samt overgreb er ikke faldende. Tværtimod er det fortsat et meget aktuelt emne i 2022, hvor man ofte i medierne kan læse eller høre om kvinder, der er blevet udsat for vold, overgreb eller dræbt af en mand. Kvinders rettigheder og velbefindende ligger som en del af det aktivistiske og B Corp certificerede The Body Shops DNA, der siden stiftelsen i 1976 har kæmpet for kvinder.

Fra den 21.-27. november vil iøjnefaldende plakater og de skræmmende tal kunne ses i alle The Body Shops butikker og digitale kanaler i Danmark.

Laura Kirch Kirkegaard, Direktør for LOKK.

For some it's Black Eyeday every day
Hver dag, hele døgnet, året rundt i hele Danmark hjælper LOKK voldsramte kvinder og deres børn videre til en fremtid uden vold. På LOKKs krisecentre bliver kvinder og børn mødt med empatisk omsorg, viden om vold samt konkrete redskaber til at komme ud af voldelige relationer i livet og i hjemmet.

"Vold mod kvinder er et kæmpe problem i Danmark, og det er vigtigt, at alle gode kræfter går sammen om at få volden stoppet. Derfor er jeg utrolig glad for samarbejdet med The Body Shop og for den store støtte og opbakning, vi får fra medarbejdere og kunder over hele landet. No Black Friday-kampagnen er et stærkt signal om, at vi skal stå sammen i kampen mod vold, og det viser vi sammen med The Body Shop,” siger Laura Kirch Kirkegaard, Direktør for LOKK.

-

Tilbage i foråret 2020 indledte The Body Shop og LOKK samarbejdet som en modreaktion på den øgede vold mod kvinder og piger, der blev rapporteret både globalt og lokalt som et resultat af selvisolering og lockdown under COVID-19, og som FN har kaldt en skyggepandemi.

Støt kvinderne bag de tal der i virkeligheden har betydning
Udover at skabe opmærksomhed om problemet støtter The Body Shop LOKK med minimum 50.000 kroner – og dette tal bliver forhåbentligt højere med kundernes hjælp. Man kan komme ind i sin nærmeste butik og støtte med et valgfrit beløb, som The Body Shop matcher. The Body Shop donerer for hver solgte pakkekalender i hele No Black Friday ugen 20 kroner til LOKKs uundværlige arbejde for kvinder Danmark over.

Ting du kan gøre for at skabe en forskel:

  • Bliv en allieret. Deltag i snakken om de tal, der virkelig betyder noget. Nogle gange skal den ubehagelige snak tages. På arbejdet, i skolen, ved middagsselskabet.
  • Støt dem der støtter kvinderne. 200 kr. gør forskellen for voldsudsatte kvinder og børn. Bliv støttemedlem for 200 kr. årligt hos LOKK, og vær med til at stoppe volden. LOKK har brug for at blive godkendt som en skattefradragsberettiget organisation. Det kræver, at LOKK har mindst 300 medlemmer, som støtter med min. 200 kr. om året.
  • Donér et valgfrit beløb i The Body Shops butikker, og The Body shop matcher donationen (op til 25.000 kr.)
  • For hver solgte kalender under No Black Friday-ugen hos The Body Shop doneres 20 kr. til LOKKs vigtige arbejde for kvinder.

* Kilde: Statens Institut for Folkesundhed, 2021

** Kilde: Statens Institut for Folkesundhed, 2021

*** Kilde: Homicide in Denmark 1992-2016, Thomsen, 2020

**** Kilde: Danmarks Statistik

03.01.2024The Body Shop Danmark

Sponseret

The Body Shop bliver det første globale skønhedsmærke med 100% veganske produktformuleringer

28.02.2023The Body Shop Danmark

Sponseret

The Body Shop fejrer B corp-måneden med produktinnovationer inden for refillbar makeup!

24.11.2022The Body Shop Danmark

Sponseret

The Body Shop fortsætter kampen mod mænds vold mod kvinder og dropper Black Friday og rabatter

21.10.2022The Body Shop Danmark

Sponseret

The Body Shop åbner ny workshop butik I København!

16.09.2022The Body Shop Danmark

Sponseret

Over 1,4 millioner EU-borgere kræver cruelty free kosmetik!

08.04.2022The Body Shop Danmark

Sponseret

The Body Shop er endnu engang kåret til Danmarks mest bæredygtige skønhedsbrand!