Berendsen er nomineret til DI Prisen 2020!

I 2019 blev Berendsen verdensmålcertificeret som den første virksomhed i verden – og nu har Dansk Industri nomineret Berendsen til DI Prisen 2020 for virksomhedens strukturerede og vedvarende strategiarbejde med fokus på FN's verdensmål.

Berendsens medarbejdere har knap nok fået armene ned efter nyheden om, at virksomheden er nomineret til Verdensmålsprisen 2020  – og nu kan Berendsen også offentliggøre, at de er blandt de 3 virksomheder, der er nomineret til DI Prisen 2020.

Hvert år bliver DI Prisen overrakt til en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for et tema, som er aktuelt for erhvervslivet og samfundet. I år går prisen til en virksomhed, der har taget et initiativ, der både bidrager til grøn omstilling af samfundet og øger virksomhedens konkurrencekraft, som et afgørende skridt for at komme styrket ud af corona-krisen.

"DI er Danmarks største arbejdsgiver- og erhvervsorganisation, og det er en ubegribeligt stor ære, at vi er nomineret til DI Prisen 2020. Jeg ser nomineringen som en anerkendelse af vores medarbejdere – for det er jo ikke nok, at vi på direktionsgangen siger til hinanden, at vi vil arbejde fokuseret med verdensmålene. Det er vores medarbejdere, der tager hvert skridt fremad, så vi sammen går forrest for den grønne omstilling…", siger Berendsens administrerende direktør Henrik Luxhøj og fortsætter:

"Med vores verdensmålcertificering har vi forpligtet os til at drive vores forretning på en måde, så vi bidrager til FN's verdensmål i hele vores værdikæde – og det er en forpligtelse, som vi rigtig gerne vil tage på os. For hos os følges bæredygtig udvikling og forretningsvækst ad, og vores ansvarlige profil har styrket vores medarbejderes engagement og vores konkurrenceevne før og under corona, hvor vi har fastholdt vores ambitiøse CSR-strategi". 

Se videoer om de 3 virksomheder, der er nomineret til DI Prisen her

Vinderen af DI Prisen 2020 kåres ved DI Topmødet den 29. september, som i år foregår som et live-streamet tv-show pga. corona. Prisen overrækkes af H.K.H. Kronprinsessen.


Fakta: Berendsens indsats for den grønne omstilling:

  • Berendsen har en cirkulær forretningsmodel, hvor virksomheden udlejer, vasker og reparerer tekstiler, som de cirkulerer blandt flere brugere.
  • Virksomheden tilbyder svanemærket vaskeriservice, hvor forbruget af vand, energi og vaskemidler ligger under Svanemærkets krav. 
  • Siden 2004 har Berendsen bl.a. reduceret virksomhedens vandforbrug med 51 % og kemiforbruget med 34 %.
  • 85 % af Berendsens tekstiler har mindst ét af mærkerne: EU-Blomsten, Svanemærket og OEKO-TEX.
  • Berendsens Fusionline-hygiejnedispensere og forbrugspapir har, som de første på det danske marked, opnået det internationale Cradle to Cradle-certifikat, der bl.a. viser, at de er 100 % genanvendelige.
  • Berendsen var en af de 10 første virksomheder i Danmark, der blev CSR-certificeret.
  • Hos Berendsen har de vævet verdensmålene ind i virksomhedens CSR-strategi, så de fungerer som et filter for hvilke indsatser, Berendsen skal prioritere, så indsatserne ikke kun bidrager til virksomhedens bundlinje, men også til verdensmålene.
  • I 2019 blev Berendsen verdensmålcertificeret af Bureau Veritas – som den første virksomhed i verden.

15.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Overskudsvarme sendes fra Elis’ industrivaskeri til beboere i Kjellerup

14.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

QA Manager med stort omsorgshjerte – både internt og eksternt i virksomheden

22.11.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Hos Elis finder mennesker med psykiske udfordringer fodfæste

21.11.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis lancerer nu deres mest miljøvenlige måtte til dato

30.10.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Milepæl: Mekanisk genanvendt tøj i Elis’ industrivaskerier og Jespers Torvekøkken

30.10.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Med ny CO2-beregner kan Elis’ kunder se CO2-tal for deres vasketøj og måtter