BASF investerer trecifret millionbeløb i Danmark til udvikling af metode for genanvendelse af svært genanvendeligt plast

Plasttyper sammensat af forskellige plastmaterialer og plast fra fx madvarer bliver i dag typisk brændt eller sendt i deponi, fordi de ikke kan genanvendes

10.10.2019

Sponseret

BASF

Men dette er snart fortid. Et samarbejde mellem BASF og Quantafuel i Skive skal nemlig videreudvikle Quantafuels teknologi til kemisk genanvendelse, så den potentielt kan udbredes til hele verden.

"Investeringen i Quantafuel og deres kommende fabrik i Skive er et væsentligt skridt for at udbrede teknologien om kemisk genanvendelse, sikre en cirkulær model for plast generelt og gøre det muligt for virksomheder verden over at opnå deres individuelle bæredygtighedsmål. Slutproduktet fra den kommende genanvendelsesproces i Skive er nemlig en olie, som kan indgå i ny produktion hos virksomheder i hele verden," fortæller Mark Meier, der er administrerende direktør for BASF Nordic/Baltic og fortsætter:
"Samtidig er samarbejdet med Quantafuel vigtigt for os, fordi de er meget kompetente omkring hele den teknologiske udfordring i avancerede genanvendelsesmetoder. Sammen vil vi få værdifulde erfaringer fra fabrikken i Skive og i fællesskab være med til at sikre den cirkulære proces for plast."

LÆS også: BASF - Første produkter skabt med ellers ikke-genanvendelig plast har set dagens lys

Find Leverandører af Plast

09.08.2023BASF

Sponseret

Genanvendte bildæk bliver til nye cykeltasker

10.05.2023BASF

Sponseret

BASF og Danish Crown går sammen om at forbedre svinekødets klimaregnskab

25.04.2023BASF

Sponseret

Startup, der udvikler kosmetik på sukker, vandt dansk semifinale for iværksættere

31.03.2023BASF

Sponseret

International iværksætterkonkurrence: Jagten på arvtageren til den plantebaserede laksebøf er i fuld gang

25.01.2023BASF

Sponseret

Ny nordisk iværksætterkonkurrence skal skubbe til den grønne omstilling

08.07.2022BASF

Sponseret

BASF Venture Capital investerer i Climentum Capitals første fond