BASF introducerer den første nye klasse af insekticid til forebyggelse af malaria i mere end 30 år

BASF's videnskabsfolk har gennem et mangeårigt samarbejde med Innovative Vector Control Consortium (IVCC) og London School of Hygiene & Tropical Medicine anvendt chlorfenapyr på en ny måde med stor succes, så det virker effektivt på myggenet og opfylder WHO's strenge grænseværdier i forbindelse med beskyttelsen af folkesundheden.

Copyright BASF.

14.09.2017

Sponseret

BASF

Dave Malone, IVCC Technical Manager, sagde "Samarbejdet med BASF gav os adgang til et insekticid med en sjælden kombination af egenskaber: Det er nyt inden for den offentlige sundhed samt effektivt mod resistente myg og som coating med en langtidsholdbar formulering på polyesternet".

Copy right BASF.

Et andet chlorfenapyr-produkt, sprøjtemidlet Sylando® 240SC til indendørs brug, er også i den afsluttende fase af WHO-evalueringen.

Hvert andet minut dør et barn i verden af malaria, og der er mere end 200 millioner nye tilfælde hvert år. Malaria er også en væsentlig årsag til global fattigdom og rammer i høj grad de mest sårbare.

Uafhængige forsøg i Benin, Burkina Faso, Tanzania og Elfenbenskysten har vist, at Interceptor G2 og Sylando 240SC er effektive mod lokale insekticidresistente myg.

BASF vil påbegynde forberedelserne til lanceringen af Interceptor G2 til forebyggelse af malaria. Afhængigt af lokale registreringsprocesser forventes det nye myggenet at være tilgængeligt for sundhedsministerier og hjælpeorganisationer i slutningen af indeværende år.

Copy right BASF.

"Der er desperat brug for nye produkter til resistensbekæmpelse for at undgå myggeoverførte sygdomme og redde liv", sagde Egon Weinmueller, leder af BASF's sundhedsdivision. Dette gennembrud i udviklingen styrker min personlige overbevisning om, at vi i denne generation kan sætte en stopper for malaria for altid".

Hos BASF, skaber vi kemi for en bæredygtig fremtid. Vi kombinerer økonomisk succes med miljøbeskyttelse og social ansvarlighed. De ca. 114.000 ansatte i BASF-koncernen arbejder for at bidrage til succes for vore kunder, som man finder i næsten alle brancher og i næsten ethvert land over hele verden. Vores produkter er opdelt i fem segmenter: Chemicals, Performance Products, Functional Materials & Solutions, Agricultural Solutions and Oil & Gas. I 2016 opnåede BASF en omsætning på omkring 58 milliarder euro. BASF's aktier handles på børserne i Frankfurt (BAS), London (BFA) og Zürich (AN). Yderligere oplysninger om BASF findes på internettet på www.basf.dk

09.08.2023BASF

Sponseret

Genanvendte bildæk bliver til nye cykeltasker

10.05.2023BASF

Sponseret

BASF og Danish Crown går sammen om at forbedre svinekødets klimaregnskab

25.04.2023BASF

Sponseret

Startup, der udvikler kosmetik på sukker, vandt dansk semifinale for iværksættere

31.03.2023BASF

Sponseret

International iværksætterkonkurrence: Jagten på arvtageren til den plantebaserede laksebøf er i fuld gang

25.01.2023BASF

Sponseret

Ny nordisk iværksætterkonkurrence skal skubbe til den grønne omstilling

08.07.2022BASF

Sponseret

BASF Venture Capital investerer i Climentum Capitals første fond