Bæredygtighedsrapport: Bæredygtighed i Elis 2023 er netop offentliggjort

Elis har nu offentliggjort deres Bæredygtighedsrapport for 2023. Rapporten fortæller hvordan virksomheden har videreudviklet måden de arbejder med bæredygtighed på, med afsæt i deres cirkulære forretningsmodel og mennesker.

Foto: Elis Danmark A/S

I 2023 kom Elis Danmark i gang med deres nye strategi for 2023-25: ”Sammen om fremtiden”, hvor bæredygtighed er integreret i forretningsstrategien. Det var et vigtigt skridt for at sikre, at bæredygtighed lever hele vejen rundt i forretningen.

Bæredygtig udvikling baseret på videnskab

I Elis fik de godkendt deres videnskabeligt baserede mål om at nedbringe deres CO2e udledning for at bidrage med at nå Parisaftalen om at holde den globale temperaturstigningen på 1,5 grad, såkaldte SBTi-mål. De har forpligtiget sig til at investere i nye løsninger og sætte den grønne retning for branchen. Tekstilservicevirksomheden vægter partnerskaber højt og løfter i flok for at gøre en forskel for klimaet. Det er fx, når deres kunder redder tekstiler fra at blive kasseret fordi de behandler dem respektfuldt, eller Elis i 2023 knækker koden på at genanvende deres kasserede måtter.

Elis Danmarks CSR-chef, Christina Saxkjær, fortæller: "Vi har i 2023 haft endnu mere fokus på at arbejde med vores cirkulære forretningsmodel for at finde flere cirkulære løsninger, til ikke kun at give vores tekstiler et nyt næste liv, men faktisk bidrage til at de finder vej tilbage i vores egne produkter. De første produkter har vi nu på markedet, men vi forventer at rykke meget på den agenda fremadrettet. Hermed kan vi både spare CO2, men også på jordens ressourcer og minimere tekstilaffald. Hele ESG-agendaen er vigtig for os og vi arbejder både med at nedbringe ulykker, men også at sikre god sundhed og trivsel blandt vores medarbejdere for at skabe vores bedste arbejdsplads. Når det kommer til compliance er det noget vi har arbejdet struktureret med i mange år, så vi nu blot skal tilpasse os de nye retningslinjer." Hun fortsætter: ”Vores mål er både som koncern og i Elis Danmark at være førende når det kommer til at skabe nye løsninger på markedet, sikre god dokumentation og være den bedste samarbejdspartner for vores kunder, leverandører og i lokalsamfundet – for kun sammen kan vi gøre en forskel.

God læselyst.”

Læs rapporten her

14.05.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Bæredygtighedsrapport: Bæredygtighed i Elis 2023 er netop offentliggjort

25.04.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nyt tekstilprojekt vil øge cirkulariteten for industritekstiler

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Få hjælp til klimaregnskabet med Elis’ CO2-beregner

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Et mere miljøvenligt hotel med produkter fra Elis

15.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Overskudsvarme sendes fra Elis’ industrivaskeri til beboere i Kjellerup

14.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

QA Manager med stort omsorgshjerte – både internt og eksternt i virksomheden