Auping vil være garant for en bæredygtig nattesøvn

Solvarmeanlæg, regnvand, vind-energi og fokus på miljøvenlig maling. Sengeproducenten Auping går som de første i branchen hele vejen mod en bæredygtig fremtid. Den 1. maj 2015 er tre fabrikker lagt sammen i én bæredygtig fabrik, som skal producere de ikoniske designsenge fra Auping til hele verden. I 2017 vil fabrikken have en positiv indflydelse på miljøet, da den producerer mere energi og renere vand og luft til miljøet, end den forbruger.

Vil tage ansvar for en bæredygtig fremtid
Auping har siden slutningen af det 19. århundrede produceret hygiejniske designsenge i høj kvalitet. Og de seneste 5 år har fokus ud over komfort og ventilation været på Cradle to Cradle og bæredygtighed.

’Vi vil hos Auping tage ansvar for en bæredygtig fremtid. Vi gør det ikke af pligt, vi gør det, fordi vi har mulighed for det. Kvalitetssikring af materialer er en af vores kerneværdier, og de samme høje standarder skal gælde for alle vores produktionsmetoder. Vi arbejder 100 pct. passioneret for at tilbyde kvalitetssenge udviklet med tanke på den gode søvn. Men vi vil også tage medansvar for, at Aupings kunder investerer i en bæredygtig fremtid’.

’Og forretningsmæssigt giver det god mening ’ siger Morten Lund Petersen, Aupings danske direktør. ’ Vi kan kun styrke vores position i markedet, hvis vi som virksomhed tager et medansvar for samfundet og miljøet. Det kræver fremtidens forbrugere. Vores produkter spiller en stor rolle i mange menneskers hverdag. Og vi vil kunne se vores kunder i øjnene og garantere dem, at vi gør alt hvad vi kan for at sikre dem en bæredygtig nattesøvn’

Positiv udnyttelse af naturens ressourcer
Auping blev i 2010 som den første sengeproducent Cradle to Cradle certificeret* med et ønske om at omlægge produktionen fra lineær (brug og smid væk) til cirkulær (genbrug). Den nye fabrik er det andet store skridt på vejen mod målet om at opbygge en 100 pct. cirkulær forretningsmodel.

Den 1. maj har Auping samlet sine eksisterende fabrikker til en større fabrik i Deventer, Holland, hvor bæredygtighed er tænkt ind på alle niveauer. Fabrikken benytter udelukkende regnvand i fabrikkens toiletter, oliemalingen på sengerammerne er skiftet ud med vandbaseret maling, energiforbruget er reduceret med 90 pct. – og el-forbruget med knap 50% på 3 år.

Målet er at blive selvforsynende
Auping fabrikken bruger naturgas og biogas til at dække sit energiforbrug. Solfangere på taget af fabrikken og store brønde under fabrikken er centrale varme- og energiforsyningskilder. Overskydende træ, spåner og savsmuld fra produktionen bliver brugt til træpiller til opvarmning af fabrikkens gulv. Hele elforbruget dækkes af vindenergi. Målet er en sol- og vindenergiløsning, der vil gøre, at fabrikken er 100 pct.

selvforsynende om to år. Og i 2017 er man så langt, at produktionen vil have en positiv indflydelse på miljøet. Den vil ganske enkelt producere mere energi og renere vand og luft til miljøet, end den forbruger.H

Hvis du ønsker mere information eller et interview med Auping Scandinavia’s danske direktør Morten Lund Petersen.

Om Auping:
Auping er den største hollandske sengeproducent med produktion i Holland og salgskontorer i flere europæiske lande. Auping har siden 1888 produceret hygiejniske og ventilerende senge med spiralbund. Virksomheden er i dag en af markedets førende sengeproducenter - med fokus på optimal sovekomfort og kerneværdierne: Design, kvalitet og bæredygtighed. Alle Auping madrasser, plane sengebunde og modellen Essential er mærket med Cradle 2 Cradle Silver-certifikat. Auping har fokus på at sikre ansvarlige produktionsmetoder og miljøvenlige materialer som f.eks. vandbaseret maling, madrasser uden CFC samt PEFC-certificeret træ. Alle Auping senge produceres på en ny, 100 pct. bæredygtig fabrik.

*Cradle to Cradle:C2C ®- konceptet betyder, at man ikke længere smider væk, men affald fungerer som et råmateriale til nye produkter og der forekommer en endeløs cyklus af materialer. Cradle to Cradle-materialer er enten fuldt biologisk nedbrydelige eller 100 pct. genanvendelige. Hos Auping er bæredygtighed mere end en vigtig strategisk søjle i forretningsstrategien. Auping bruger kun ansvarlige og sikre produktionsmetoder og materialer (vandbaseret maling, CFC-fri skum og PEFC tømmer). Alle vores madrasser, plane sengebunde og modelen Essential er mærket med en endnu højere C2C Silver-certifikat.

15.10.2018Royal Auping Scandinavia

Sponseret

Innovation: Somnox ’krammepude’ fra Auping

04.10.2018Royal Auping Scandinavia

Sponseret

Auping introducerer: Den intelligente seng

12.12.2017Royal Auping Scandinavia

Sponseret

Aupings bæredygtighedsrejse 2010-2017

05.12.2017Royal Auping Scandinavia

Sponseret

Større interesse for bæredygtige produkter til boligen

29.11.2017Royal Auping Scandinavia

Sponseret

DSM-Niaga* og Auping udvikler 100 pct. genanvendelige madrasser

28.11.2017Royal Auping Scandinavia

Sponseret

Bæredygtighed indbefatter og involverer mennesker