Auping i cirkulær forretning

Auping har sat sig det mål, at vi i 2020 udelukkende vil anvende materialer, der er defineret som positive og således kan genanvendes fuldt ud i nye produkter af samme eller større værdi

Auping producerer genanvendelige produkter af bæredygtige materialer.

Bæredygtighed begynder med materialer i en holdbar kvalitet. Materialer, der holder længe og har et gennemtænkt og tidløst design. Og dette har Auping både med den velkendte Cleopatra og Auronde seng  gjort sig i længe. Men ud over det har Auping sat sig det mål, at vi i 2020 udelukkende vil anvende materialer, der er defineret som positive og således kan genanvendes fuldt ud i nye produkter af samme eller større værdi. Ved at samarbejde med europæiske leverandører i vores forsyningskæde er vi i stand til i fællesskab at opnå reel innovation i form af bæredygtige materialer. Og vi er allerede godt på vej.

Hvad gør Auping helt konkret for at håndtere materialer på en bæredygtig måde?

Tre eksempler:

  • Returordning
  • Politik om nul affald
  • Genanvendelige produkter

Brug af genanvendelig materialer

Allerede i udviklingsfasen for alle vores produkter har Auping fokus på de anvendte materialer. De skal ikke kun opfylde de højeste kvalitetskrav inden for holdbarhed og komfort, men skal også kunne genanvendes. Det gælder for samtlige dele, vi anvender. Vores madrasser er i dag som allerede ca. 90% genanvendelig.

Aftageligt betræk:

Betrækket på vores madrasser (det øverste lag) kan tages af og vaskes. Det betyder ikke kun, at madrassen holder sig frisk i længere tid, men også at du om nødvendigt kan skifte betrækket, uden at du behøver udskifte hele madrassen. Det betyder længere bæredygtig holdbarhed.

Komfortlag:

Til komfortlaget i vores madrasser anvender vi Pura Latex, som er unikt for Auping. Det er ikke kun mere formfast end andre typer latex, men kræver også 90 pct. mindre energi at fremstille end talalay latex takket være den innovative SonoCore-produktionsproces.

Pocketfjedre:

Aupings madrasser er lavet med pocketfjedre, hvoraf stålet kan genanvendes fuldt ud.

3D-strik:

Til madrassernes 3D-strik anvender vi PLA og bioplast. Denne termoplastiske polymer fremstilles af fornybare vegetabilske råstoffer og er biologisk nedbrydelig. Den er således et meget bæredygtigt alternativ til den hyppigt anvendte polyester.

Madrasclips:

Vores madrasclips bruges til at fastgøre madrassen på sengebunden. De bestod tidligere af tre forskellige dele og materialer, hvilket betød, at madrasclipsene ikke kunne genanvendes. I dag har Auping udviklet dem, så de kun består af ét materiale, som er 100% genanvendeligt og ikke skal limes.

Filtbund:

  • Den nederste side af Aupings madrasser er lavet af filt, der gør den velegnet til det speciallavede velcro fix-system med madrasclipsene. Vi skærer materialet til undersiderne fra en filtrulle, hvilket tidligere ville resultere i ca. 5% afskæringer, som ville gå til spilde. Dette har vi nu optimeret og benytter disse afskæringer til at producerer håndgreb til madrasser (som tidligere blev produceret for os eksternt). Dette forbedrer således vores effektivitet og eliminerer alt affald.  
  • Filten bliver produceres lokalt i Deventer og alt fremstillingsspild returneres til leverandøren, der bruger det igen i nye forsendelse.

Sammenlimning af materialer:

Aupings madrasser limes med en såkaldt hotmelt, som er et klæbemiddel uden opløsningsmidler. Det er bedre for miljøet og lugtfrit – og kunden slipper for at lufte sin madras i de første par dage.

Tekstiler:

Vores kunder kan selv vælge, hvilket tekstil (hvis de ønsker tekstil) de ønsker på deres hovedgærde til sengen eller polstret boxmadras. Udvalget af tekstiler hos Auping består af tekstiler der enten er genanvendte eller kan genanvendes: Fx arbejder Auping med danske Kvadrat og deres tekstil Molly, som er lavet af 100 pct. uld. Kvadrat benytter ikke kunstige farvestoffer til tekstilet og ulden kommer således i uendelige kombinationer af sort og hvid, som resulterer i et smukt sortiment af forskellige gråtoner. 100% egnet til den biologiske cyklus uden behov for ekstra farvestoffer. Endnu et eksempel er tekstilet Points, som er produceret af ’gammelt’ tøj og tekstilrester fra modebranchen, der er sorteret efter farvenuancer.

Auping Essential-seng

Udover alle de ’mindre’ bæredygtige eksempler vedr. produktionen af madrasser, hovedgærde mv., har Auping som den første sengeproducent en hel sengeramme der er C2C-certificeret. Auping Essential er nemlig udelukket lavet af genanvendt aluminium og træ, som ligeledes efterfølgende kan genanvendes i nye produkter.

15.10.2018Royal Auping Scandinavia

Sponseret

Innovation: Somnox ’krammepude’ fra Auping

04.10.2018Royal Auping Scandinavia

Sponseret

Auping introducerer: Den intelligente seng

12.12.2017Royal Auping Scandinavia

Sponseret

Aupings bæredygtighedsrejse 2010-2017

05.12.2017Royal Auping Scandinavia

Sponseret

Større interesse for bæredygtige produkter til boligen

29.11.2017Royal Auping Scandinavia

Sponseret

DSM-Niaga* og Auping udvikler 100 pct. genanvendelige madrasser

28.11.2017Royal Auping Scandinavia

Sponseret

Bæredygtighed indbefatter og involverer mennesker