ALDI vinker farvel til plastposen

Udfasningen af plastposen er én del af mange tiltag for at begrænse mængden af plast i vores hverdag, i verdenshavene og i naturen.

24.04.2020

Sponseret

ALDI

ALDI-plastposen vil blive udfaset i løbet 2020. Når den sidste konventionelle plastpose er solgt, vil ALDI’s kunder kun have ét alternativ for at købe en bærepose - nemlig en bæredygtig en af slagsen, som er lavet af genbrugsplast.

Bæreposen er lavet af folien fra transportemballage og består af mindst 80 % genbrugsmateriale og er genanvendelig. Den nye pose har et Blaue Angel-certifikat og bliver fremstillet i Tyskland.

”Fremover skal vores kunder huske en taske eller pose, når de skal ud at handle. Nu har vores kunder nogle måneder til at lære den nye gode vane, og hvis de bruger vores genanvendelige indkøbspose, så bidrager de til et bedre miljø, ” fortæller CSR Chef, Katrine Milman.
 

Hvordan bidrager posen til et bedre miljø: (boks)

  • Der spares op til 40 % af CO2-emissionerne sammenlignet med den konventionelle plastpose.
  • Den genanvendelige bærepose er et billigt og bedre alternativ, da den er mere fast i materialet end plastposerne og derfor holder til meget mere.

ALDI’s plaststrategi går videre end det. I 2019 har ALDI sparet 25 ton plast ved at fjerne skruelågene på egen mælk. Derudover har de udfaset alt engangsplast, som engangsservice og sugerør.

På den lange bane vil ALDI i 2025 udelukkende tilbyde enten genbrugelig, genanvendelig eller komposterbare emballager samt en reduktion på 15 % af vores samlede emballering.

Læs hele ALDI’s emballage- og plaststrategi her: https://www.aldi.dk/ansvarlighed1/klima-og-miljoe/Emballage-%20og%20plaststrategi.html

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: plastik

Er plastik så farligt som dets rygte? Er der stadig måder at bruge plast bæredygtigt? Hvad kan nye, plantebaserede plastformer? Hvad ved vi, og hvad kan vi gøre med mikroplast? Hvordan kan plast indgå i cirkulære loops? CSR.dk prøver at få og formidle en slags overblik.

12.06.2022ALDI

Sponseret

ALDIs fokus på bæredygtighed har aldrig været større

14.03.2022ALDI

Sponseret

ALDI og Too Good To Go udvider succesfuldt samarbejde

11.11.2021ALDI

Sponseret

Is der varmer Mere end 10.000 is doneres til FødevareBanken

29.08.2021ALDI

Sponseret

ALDI går i spidsen for at sikre bedre dyrevelfærd i Europa

03.08.2021ALDI

Sponseret

Reduktion af madspild og ny emballagestrategi går hånd i hånd i Aldi

25.03.2021ALDI

Sponseret

World Water Day: ALDI er den første discountkæde, som stiller krav til vandforbruget hos leverandører af frugt og grønt