80.000 færre plastikposer i løbet af et år – og det er blot en start

I løbet af foråret og sommeren kunne flere af Feriepartner Danmarks sommerhusgæster opleve en lidt anden service end normalt. Den knitrende plastikpose, der indtil for nyligt udgjorde emballagen på deres linnedpakker, er nemlig blevet skiftet ud.

Ud med plast, ind med cirkulære løsninger

I DFD bliver der hver dag kasseret ét ton tekstiler, og det skal have nyt liv. For selvom tekstilerne ikke længere kan bruges til deres oprindelige formål, behøver en plet eller et hul i tekstilet ikke være afslutningen på dets liv.

Og netop dét er linnedposerne et bevis på.

Med de nye linnedposer, der produceres af kasseret sengetøj, bliver endnu flere eksisterende ressourcer nu udnyttet maksimalt, mens mængden af plastik reduceres markant.

“Værdien i samarbejdet har jo først og fremmest afstedkommet, at vi får elimineret brugen af plastik. Over en femårige periode sparer vi op mod en halv million plastikposer, der faktisk svarer til arealet af intet mindre end 50 fodboldbaner," fortæller Flemming Toft Andersen, CEO Feriepartner Danmark A/S.

Begejstrede sommerhusgæster

Lene Gunst og hendes ægtemand, Morten, har gennem mange år lejet sommerhuse hos Feriepartner Danmark. De er begge glade for, at man har re-tænkt den gamle løsning og kvittet plastikken til fordel for den cirkulære løsning.

”Jeg synes, det er et rigtig godt tiltag, når man tænker på, hvordan situationen er med plastik, både her og ude i verden. I øvrigt er det også mere handy at gå med de to poser – en over hver skulder,” siger Lene Gunst.

Og Lene og Morten er ikke de eneste. Løsningen er nemlig blevet taget rigtig godt imod blandt Feriepartner Danmarks sommerhusgæster, der også kan bruge posen til indkøb og andre praktiske formål under deres ophold.

Med den nye løsning synes der at være mange fordele at hente, og i DFD og Feriepartner Danmark håber man derfor på, at andre aktører i feriehusbranchen vil være med til at nedsætte brugen af plast.

I dag leverer DFD nemlig linnedpakker til flere store aktører i branchen, der tilsammen vil kunne skåne miljøet for op til 3,3 millioner over en femårige periode ved at overgå til den cirkulære løsning.

Læs også mere om løsningen og samarbejder i Jydske Vestkystens artikel.

En del af noget større

Linnedposerne er en del af konceptet DFD upcy, der giver nyt liv til ellers kasserede tekstiler. Konceptet er født ud af en cirkulær tankegang og giver brug-og-smid-væk-kulturen kamp til stregen. Læs mere om konceptet her.

18.06.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia Rønne er første og eneste virksomhed med Svanemærket på Bornholm

04.03.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Derfor skal I vælge en professionel samarbejdspartner til vask og håndtering af jeres tekstiler

04.03.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Sinatur Hotel og Konference samarbejder med Textilia om at nedbringe hotelkædens klimaaftryk

24.01.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Vaskeri i Aalborg hjælper tidligere kriminelle ind på arbejdsmarkedet

18.01.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia sætter bæredygtighed øverst på dagsordenen

20.12.2023Textilia Group A/S

Sponseret

Aalborg Universitetshospital gør op med engangsforbruget: Dropper engangstermojakker af plastik