3 år uden arbejdsulykker på Centrallager

Et dedikeret fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed giver flotte resultater hos Lemvigh-Müller, der har skåret antallet af arbejdsulykker ned til et minimum.

Tilbage i 2017 skød Lemvigh-Müller en intern arbejdsmiljøuddannelse i gang – en indsats der skulle bane vejen for en god sikkerhedskultur og 0 arbejdsulykker i hele organisationen. 

Det må man sige, at stål- og teknikgrossisten er lykkedes med.

Siden 2017 er antallet af arbejdsulykker blevet mindsket med hele 89 procent – samlet set for hele Lemvigh-Müller, der har lokationer i hele landet – fra produktion til lagre, butikker og kontorer. 

Corona giver ingen slinger i sikkerhedsvalsen 

"Selv i en svær tid med corona har medarbejderne formået at holde fokus på sikkerheden. Og jeg tager hatten af for, at de holder fast. Overalt på lokationerne har de været omstillingsparate, fleksible og bare gode," siger Randi Madsen, arbejdsmiljøchef hos Lemvigh-Müller.  

Læs også: Pris til Lemvigh-Müller for ulykkesindsats 

Hun fremhæver et særligt flot resultat på grossistens centrallager i Odense. Her har det øgede fokus på sikkerhed og en stor indsats fra medarbejderne ført til, at der i 2018, 2019 og 2020 ikke har været én eneste arbejdsulykke. 

Tæt samarbejde mellem medarbejdere og ledelse

Et af de tiltag, der er blevet indført på det fynske centrallager, er et større fokus på at spotte de steder på arbejdspladsen, hvor der kan opstå farlige situationer, også kaldet 'risikospot'. 

Læs også: CSR-rapport 2020: Sådan har Lemvigh-Müller taget ansvar

Derudover mødes arbejdsmiljørepræsentanterne og ledelsen på centrallageret én gang om ugen for at gennemgå indrapporterede risikospot, og de taler med de medarbejdere, der har foretaget indrapporteringen. Sammen gennemgår de mulige løsninger, der vil fjerne risikoen for, at der kan ske en arbejdsulykke. 

"Vi er hinandens arbejdsmiljørepræsentanter"

Det er bl.a. det tætte samarbejde på tværs, der har givet det gode resultater samt velviljen til at skabe trygge rammer for alle.

"Vi skal alle være hinandens arbejdsmiljørepræsentanter," siger Flemming Dam Pedersen, lagerekspedient og arbejdsmiljørepræsentant, Lemvigh-Müllers centrallager i Odense.   

14.05.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Stål- og teknikgrossist får godkendt forpligtende klimamål

10.04.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Teknikgrossist skærer ned på emballage sammen med producent og installatør

28.02.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller flytter ESG fra tanke til handling

18.08.2023Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller sætter klimatal på varerne

06.03.2023Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller gør klar til nye krav til bæredygtighedsrapportering

01.03.2023Lemvigh-Müller

Sponseret

Store branchespillere søsætter samarbejde om energioptimering