”Jeg kan give mine børn en lysere fremtid”

38-årige Agnes er født og opvokset i Afrikas største slum. Hun har ingen uddannelse. Og så er hun kvinde. Det er hårde odds, der ville få de fleste til at give op. Men ikke Agnes.

Nyt koncept skal være med til at sikre arbejde til enlige mødre fra Afrikas største slum. Det giver børnene en lysere fremtid..

07.03.2016

Sponseret

NGUVU

Kibera i Nairobi, Kenya, er Afrikas største slum. Her bor over 1 million indbyggere i faldefærdige blikhuse. I de smalle gyder lægger der sig en tung stank af afføring og affald, mens partiklerne fra de mange køkkenbål kradser i halsen, når du trækker vejret. Sygdom og død er en naturlig del af hverdagen. For eksempel anslås det, at 14 procent af de voksne indbyggerne i Kibera er Hiv-positive. Det kan ikke blive meget værre end at bo i slummen. Jo, hvis du bor i slummen - og er kvinde. Se blot på disse tal:

  • 43 procent af kvinderne i Kibera fortæller, at første gang de havde sex, var det under tvang.
  • 54 procent af kvinderne i Kibera har ingen fast indkomst. Det samme gælder 23 procent af mændene.
  • 43 procent af pigerne mellem 10-19 år i Kibera går ikke i skole.

Mor som 13-årig

Agnes er en af kvinderne fra Kibera. Siden hun var lille, har hun passet på sine tre mindre søskende, da faren havde forladt familien og moren var for fuld til at passe på dem. Som 13-årig fik hun sit første barn. Faren til barnet var en ældre mand, der hverken ville have noget med Agnes eller barnet at gøre. Agnes skulle nu skaffe mad og rent vand til sine søskende og til sit nyfødte barn, så der var hverken tid eller råd til at få en uddannelse. I dag er Agnes to børn rigere, men faren til de to børn forsvandt pludselig en dag, da han havde fundet en kvinde uden børn et par gyder længere nede ad slummen.

Nyt koncept skal sikre Agnes arbejde

Sammen med 29 andre enlige mødre uden uddannelse er Agnes nu blevet en del af NGUVU-projektet, der skal sikre de udsatte kvinder fra Kibera fast arbejde, ordentlige arbejdsforhold og faglig udvikling. Første initiativ fra NGUVU er firmajulegaven til danske virksomheder. Gaven består af kaffe og te produceret af kvindelige småbønder i Kenya, mens Agnes og de andre enlige mødre laver poserne til kaffen og teen samt gaveæsken af bambus og bananfibre.

”Med en fast indtægt kan jeg hjælpe mine børn med at komme væk fra slummen. Jeg kan hjælpe dem med at gennemføre deres uddannelse. Jeg kan give mine børn en lysere fremtid", fortæller Agnes.

Læs mere på www.nguvu.dk

22.01.2024NGUVU

Sponseret

Nye træer giver mere end skygge

06.11.2023NGUVU

Sponseret

Kaffevirksomhed styrker kvindelige kaffebønder i Kenya

04.10.2023NGUVU

Sponseret

Virksomheder styrker kvindelige kaffebønder i Kenya

04.08.2023NGUVU

Sponseret

Klimaforandringer rammer kaffefarmere

12.06.2023NGUVU

Sponseret

Mød kaffefarmer Miriam

08.05.2023NGUVU

Sponseret

Virksomheder støtter op om kvindelige kaffebønder