Virksomheder øger fokus på bæredygtighed i møder og events

Danske virksomheder lægger i stigende grad vægt på bæredygtighed, når de afholder eksterne møder, konferencer og events. Men indkøberne savner viden om bæredygtighed og et større udbud af bæredygtige løsninger hos hoteller og mødesteder, viser ny undersøgelse.

Foto: Optimeet

Indkøbere af eksterne møder, konferencer og events i danske virksomheder savner viden om bæredygtighed samt et større udbud af bæredygtige løsninger hos møde- og konferencecentre. 

Det viser en ny undersøgelse, som det nationale udviklingsselskab for dansk erhvervs- og mødeturisme, MeetDenmark, har gennemført i samarbejde med Optimeet, der årligt formidler og er involveret i 11.500 møder. 

Stigende fokus på bæredygtighed

I undersøgelsen svarer hele 84 procent af de adspurgte mødeindkøbere, at bæredygtighed har fået øget betydning sammenlignet med for fem år siden, og mødeindkøberne er motiveret af at gøre deres egen virksomhed så bæredygtig som mulig.

”Bæredygtighed har været på mødebranchens dagsorden i mange år, og der er ingen tvivl om, at mødeindkøbere i stigende grad lægger vægt på, at hoteller og konferencecentre tager hensyn til miljø og klima. Det mærker vi dagligt i vores kontakt med mødebookere landet over,” siger Jacob Nedergaard, direktør i Optimeet.

Prisen er den største barriere

På trods af, at virksomhederne lægger stor vægt på bæredygtighed, stiller kun 16 procent af dem krav til bæredygtighed, hver gang de indkøber eller planlægger møder, konferencer og events, mens 64 procent gør det en gang imellem. 

39 procent af virksomhederne peger på manglende viden som en udfordring i forbindelse med at stille krav om bæredygtighed, mens 34 procent peger på udbuddet af bæredygtige løsninger som en barriere. Prisen er dog den klart største udfordring, da 61 procent af virksomhederne peger på pris som en barriere.

Efterspørgslen kan skubbe til grøn omstilling

”Hvis offentlige og private kunder i stigende grad får kompetencerne til at sætte fokus på bæredygtighed og med tiden gør det til en del af indkøbspolitikken, vil det formentlig blive vel mødt de fleste steder i erhvervs- og mødeturismen og skubbe yderligere til den grønne omstilling af hele branchen,” siger Peter Dyhr Andreassen, sekretariatschef i MeetDenmark.

Undersøgelsen er foretaget blandt mødeindkøbere i 273 private og offentlige virksomheder over hele Danmark. 

Skal du afholde et møde, konference eller event med mere fokus på bæredygtighed i 2024? Tilmeld dig gratis til Optimeet Messen onsdag den 20. marts 2024 i Forum Copenhagen. Her kan du udforske mere end 220 udstillere fra møde- og eventbranchen, og finde inspiration til bæredygtige løsninger til dine møder og events i fremtiden. 

Link til gratis tilmelding: https://moedeogeventmessen.dk/?utm_source=csr.dk&utm_medium=online&utm_campaign=b%C3%A6redygtighed_2024_1

Denne artikel er del af et tema:

Tema: ESG i hotel- og mødebranchen

Forventningen om at hoteller og mødelokationer aktivt integrerer ESG-hensyn er allerede til at tage og føle på. CSR.dk og partnere viser, hvordan det kan gribes an. 

 

08.03.2024Optimeet ApS

Sponseret

Ny messe med fokus på bæredygtighed i møder og events

28.02.2024Optimeet ApS

Sponseret

Virksomheder øger fokus på bæredygtighed i møder og events