Vidste du, at socialt ansvar altid har været en del af Emma´s DNA?

Emma Safety Footwear har fra start af taget ansvar for og arbejdet med mennesker, der er mere sårbare på jobmarkedet. Baggrunden for dette er en unik historie.

Minearbejdere fra statsminen Emma.

I  den første del af det 20. århundrede arbejdede tusindvis af minearbejdere ved statsminerne i det sydlige Limburg. Minearbejderne blev jævnligt såret eller invalideret, under deres arbejde i minerne, hvilket betød, at de ikke længere kunne udføre deres arbejde. 

Med dette i tankerne, lancerede de hollandske statsminer (DSM) forskellige initiativer for at hjælpe tidligere minearbejdere med at finde passende, alternativt arbejde og i 1918 blev Fund for Social Institutions Foundation (FSI) grundlagt af de hollandske statsminder. 

Fonden begyndte bl.a. også at forsvare DSM´s medarbejderes interesser. I 1927 oprettede FSI Workshop for Invalid Miners (WIM) en skofabrik, der specialiserede sig i reparation af - og senere også fremstilling af - robuste og ekstra støttende sko til minearbejdere. 

EMMA Shoe Factory blev officielt indviet i 1931. På det tidspunkt var EMMA en social beskæftigelsesfacilitet opkaldt efter EMMA State Mine. Alle statsminer bar navnet på et medlem af den kongelige familie. Emma State Mine var opkaldt efter dronning Emma af Waldeck-Pyrmont (1858-1934). Efter lukningen af statsminerne (1966-1974) fik tidligere minearbejdere også et job hos EMMA.

Emma Safety Footwear ved, at det at have et arbejde og være tryg ved det, er en livsvigtig kraft for enkeltpersoner såvel som lokalsamfundet. Derfor vælger de altid mangfoldighed og rummelighed og beskæftiger i dag 100+ mennesker, der er mere sårbare på jobmarkedet på vores solcelledrevne produktionsanlæg i Kerkrade.

18.11.2022HULTAFORS GROUP DANMARK A/S

Sponseret

Verdens første cirkulære sikkerhedssko

04.11.2022HULTAFORS GROUP DANMARK A/S

Sponseret

Hygiejnisk, skridhæmmende, bekymringsfri

21.10.2022HULTAFORS GROUP DANMARK A/S

Sponseret

Meget er forandret på 90 år - men ikke vores passion for sikkerhed

06.10.2022HULTAFORS GROUP DANMARK A/S

Sponseret

Hold dine fødder tørre og havet rent!

23.09.2022HULTAFORS GROUP DANMARK A/S

Sponseret

Global SDG pioneer Iris van Wanrooij i New York

22.09.2022HULTAFORS GROUP DANMARK A/S

Sponseret

Vidste du, at socialt ansvar altid har været en del af Emma´s DNA?