Vi er nomineret til DAFs verdensmålspris

Vestforbrænding har sat et ambitiøst mål om at udsortere 30.000 ton affald til genbrug i 2030. Nu er vi nomineret til Dansk Affaldsforenings verdensmålspris for vores genbrugsmål.

For at nå målet om 30.000 ton affald til genbrug, arbejder vi på at udvikle nye affaldsløsninger, som gør det muligt at skalere både indsamling og afsætning af genbrugsemner. Vi kan altså ikke nøjes med, at hr. og fru Hansen indleverer deres brugte sofa til genbrug, hvis vi skal nå de store mængder.

Tværtimod skal vi indsamle i større skala og samarbejde med store spillere på markedet og helt nye samarbejdspartnere for Vestforbrænding. Vi udvikler f.eks. løsninger i tæt dialog med private aktører som STARK, J. Jensen Genbrug, Genbyg, Solum A/S, GreenDozer, IKEA m.fl.

Til at drive udviklingen har Vestforbrænding etableret en ny genbrugsafdeling, som genbrugschef Stig Nielsen står i spidsen for. På 1,5 år har Stig og hans folk - Mathilde Korsvig, Daniel Lynge Hansen og Kristian Bjerregaard - iværksat mere end ti forskellige forsøg med fokus på udsortering fra blandt andet bygge-, træ- og elektronikfraktionerne på genbrugsstationerne.

Stort set alle Vestforbrændings kommuner har været været involveret i forsøgene, og de erfaringer og den viden vi indsamler, bliver løbende delt – også med andre interessenter fra affaldsbranchen. Vi håber, de vil inspirere andre til lignende initiativer.

Verdensmål 12 handler om ansvarligt forbrug og produktion og om at genbruge flere ressourcer.

22.04.2024Vestforbrænding

Sponseret

Nyt projekt: bedre sortering af affaldet i etageboliger

15.05.2023Vestforbrænding

Sponseret

Vi er nomineret til DAFs verdensmålspris

16.12.2022Vestforbrænding

Sponseret

Fra madaffald til biogas

27.08.2022Vestforbrænding

Sponseret

Vestforbrænding indsamler rekordstor mængde madaffald

25.01.2022Vestforbrænding

Sponseret

Fremtiden er grøn - og belagt med genbrug

31.10.2021Vestforbrænding

Sponseret

Grøn fjernvarme til flere i Lyngby