Valentinsdag- en ikke så kærlig historie..

Valentinsdag står som en årlig hyldest til kærligheden, men traditionen med at give roser har skjulte omkostninger. Denne artikel udforsker konsekvenserne og præsenterer Floral Affairs bæredygtige alternativ.

- 1 enkelt rose kan udlede hele 5 kilo CO2.. Foto: PH

Røde roser kendetegner Valentinsdag, og de gives som et symbol på kærligheden. men denne tradition bærer på en mindre romantisk virkelighed med betydelige miljø- og menneskelige omkostninger. På trods af rosernes skønhed, er dyrkning og distribution forbundet med store CO2-udledninger, især omkring Valentinsdag, hvor efterspørgslen når sit højdepunkt med 200 millioner roser dyrket.

Dyrkningen i opvarmede drivhuse og den lange rejse roserne foretager fra marker i eksempelvis Kenya eller Ecuador til Danmark, bidrager til et markant klimaaftryk. Forskning indikerer, at drivhusdyrkede roser, fra f.eks. Holland, kan have op til 5,5 gange større CO2-aftryk end blomster dyrket under åben himmel. 

Det er også fastslået, at en enkelt rose kan stå for op til 5 kilo CO2-udledning på sin rejse til Danmark.

Udover de miljømæssige konsekvenser, er der alvorlige menneskelige omkostninger. Den massive brug af pesticider udsætter arbejderne for farlige kemikalier, hvilket øger risikoen for sundhedsproblemer markant. 

Rapporter fremhæver alvorlige sygdomme heriblandt kræft og derudover dokumenteres det, at børn, som lever i landbrugssamfund i Ecuador, oplever midlertidige påvirkninger af deres neuroadfærdsmæssige præstationer under perioder med intensiv pesticidanvendelse, f.eks.op til Valentinsdag.

Pesticidbrugen forurener lokale vandkilder og truer økosystemer, hvilket har direkte indvirkning på lokalsamfundene. Bl.a. trues Lake Navasha, som er vandkilde for omkring 250.000 indbyggere.

Desuden dokumenteres slaveligenede forhold for arbejderne på rosenfarme, især i Kenya, frit på Youtube. Her afsløres bl.a.: arbejdsdage fra morgen til nat, ekstremt lave lønninger og seksuelle overgreb mod kvinder.

Disse udfordringer rejser spørgsmål om etikken bag hver enkelt rose givet i kærlighedens navn. 

Cayambe bjergene i Ecuador hvor Floral Affairs roser bliver dyrket. Foto: MM

Floral Affairs introducerer deres præserverede roser til fejringen af Valentinsdag. 

Disse ægte og friskhedsbevarende blomster kommer med en imponerende holdbarhed på mange måneder, hvilket giver virksomheder mulighed for at skabe langvarig glæde fra Valentinsdag og frem, samtidig med at de opnår en betydelig reduktion i de miljømæssige omkostninger. 

Virksomhedens handler med en lokal certificeret ecuadoriansk gård, der med sin beliggenhed på Cayambe-bjergene, mere end 2000 meter over havets overflade, dyrker de smukkest mulige roser. Dette skyldes temperatursving fra 30 grader celsius om dagen til frostgrader om natten- de bedste klimabetingelser for dyrkning af roser af højeste kvalitet.

Foto: IJ

07.05.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Mors Dag: Kærligheden til Mor må Ikke koste klimaet

24.03.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Påskeægget ud, langtidsholdbar buket ind: Gaven, der bliver ved med at give

20.02.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Modtag en gratis prøve på fremtidens blomster

11.02.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Industrien, der sneg sig forbi den grønne omstilling

31.01.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Valentinsdag- en ikke så kærlig historie..

22.01.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Blomsterne, der trodser tiden: En CSR succes