Unge forventer sig mere af erhvervslivet

Ny rapport viser, at veluddannede unge ikke mener, at erhvervslivet lever op til de sociale forventninger, som rettes mod dem. Det kan blive en udfordring for virksomheder, der gerne vil tiltrække talenter, men ikke tager forventningerne alvorligt.

17.02.2014

Sponseret

Camilla Marie Thiele, Deloitte

Inden for få år vil de såkaldte millennials, født fra 1980’erne og fremefter, udgøre ca. 75 procent af verdens samlede arbejdsstyrke. Samtidig er de den gruppe, der vil tage størstedelen af beslutningerne, når vi taler dagligt forbrug. Der er altså al mulig grund til, at fremsynede virksomheder skal tage de unges forventninger alvorligt.

En ny rapport fra Deloitte, the Big Millenial Survey, viser, at veluddannede unge oplever et kæmpe gab mellem det potentiale, som virksomhederne har for at løse samfundsmæssige udfordringer såsom klimaforandringer, ulighed, mangel på ressourcer, stigende arbejdsløshed og voksende befolkningsmæssige sundhedsproblemer, og så de påvirkninger, som erhvervslivet har på vores samfund. Og at de unge som morgendagens ledere samtidig vil investere deres talent og søge job i de innovative virksomheder, som vil bidrage til at løse nogle af disse udfordringer.

Virksomhedernes fremtidige medarbejderskare, potentielle kunder og samarbejdspartnere stiller altså høje krav til erhvervslivets indsats på CSR-området og viljen til at tænke i løsningen af de globale problemer. At de unges krav formuleres så klart, som de gør i rapporten, er endnu et argument for at få taget hul på det strategiske CSR arbejde i virksomheden.

Du kan læse mere og downloade rapporten her.

21.11.2022Deloitte

Sponseret

Supply Chain Sustainability – How to ensure real progress?

07.11.2022Deloitte

Sponseret

En fjerdedel af verdens arbejdskraft er truet af klimaforandringer

22.10.2022Deloitte

Sponseret

Join Deloitte’s Supply Chain Panel

15.04.2019Deloitte

Sponseret

Nyt innovationsprogram for SMVer skal udvikle bæredygtige løsninger med afsæt i 3D-print

26.03.2019Deloitte

Sponseret

How can you implement the SDGs in your business?

20.03.2019Deloitte

Sponseret

Råd til en vellykket ansættelse af flygtninge på din arbejdsplads