Tryksager, der kan spises

I begyndelsen var der 2 kasser - en grønsagskasse og en frugtkasse. Med begge fulgte sort-hvide nyheder fra marken og i ny og næ en opskrift.

Det var langt fra alle kunder, der dagligt havde deres færd på internettet, så nyhedsbrevet var den primære kommunikationskanal. Med tiden udviklede Aarstiderne sig - flere kassetyper kom til, hjemmesiden blev interaktiv, kunderne hjemme ved køkkenbordene blev til kyndige grøntsagsbehandlere og efterspurgte flere madidéer. Undervejs i de sidste 15 år har nyhedsbrevet udviklet sig til at være i farver, 2 og senest 3-siders opslag fyldt med tips, opskrifter og historier fra marken som grøntog frugtkassekunder kender så godt.

Aarstidernes raison d’être
Som økologer har vi altid haft en dyb tro på og fascination af komposteringsprocesser og alle de andre biologiske kredsløb, hvor alle substanser er i en evig bevægelse gennem økosystemer for at fordøje, blive fordøjet, formere sig, og danne nye substanser. Denne strøm har næret vores arbejde med naturnær skovdrift, dyrkning af grønsager, ved bål- og køkkengryderne gennem de sidste mange år og er vores åndedræt og inderste raison d’être. Disse organiske principper bærer vi videre i Aarstidernes hele sammenhæng og virke. Ofte er det op ad bakke, fordi vi alle er vokset op i det særdeles succesfulde industrisamfunds tradition for effektivitet.

Tryksager, der kan spises
Undervejs møder vi små nye agenter, der tilstræber at vende udviklingen mod mere bæredygtige metoder og midler. Nu har vi fundet en ny legekammerat i denne søgen og udvikling. Det er trykkeriet KLS Grafisk Hus. De har udviklet en ny bæredygtig trykmetode. Metoden er Cradle to Cradlecertificeret, dvs. de kan producere tryksager, der kan spises uden mén, selvom det slet ikke kan anbefales at gå over til den slags kost.

Papir og trykfarver er efter flere års udviklingsarbejde nået frem til et niveau, hvor de kan recirkuleres biologisk uden at efterlade skadelige reststoffer. Cradle to Cradle-tryksager kan komposteres direkte og bruges som gødning i naturen. Nyhedsbrevet og vores opskriftsark bliver fremover trykt Cradle to Cradle.

Svend Daverkosen, miljøchef Aarstiderne

06.10.2023KLS Grafisk Hus A/S

Sponseret

Vilde resultater: Natur i erhvervsområde gør en kæmpe forskel

25.05.2023KLS Grafisk Hus A/S

Sponseret

Ny typografi kan spare miljøet for 76 mio. Trykte sider!

10.03.2023KLS Grafisk Hus A/S

Sponseret

Verdens første Cradle to Cradle guld-certificerede emballage til Devi by Danfoss

07.03.2023KLS Grafisk Hus A/S

Sponseret

KLS Pureprint – Fra bronze til Cradle to Cradle guld-certificeret

12.12.2022KLS Grafisk Hus A/S

Sponseret

FAQ om producentansvar for emballage

09.12.2022KLS Grafisk Hus A/S

Sponseret

Økologipionerer er gået fra gris til plante