Toms Gruppens bæredygtighedsmål fuldt integreret i strategien

I 2022 tog Toms skridtet til fuldt ud at integrere sine bæredygtighedsambitioner i forretningsstrategien for årene frem til 2026.

Toms Gruppens bæredygtighedsrapport for 2022 offentliggjort.

Bæredygtig sourcing af råvarer, reduktion af CO2-udledning og klimapåvirkning har i mange år været en central og vigtig del af Toms Gruppens bæredygtighedsindsats. I 2022 tog Toms skridtet til fuldt ud at integrere sine bæredygtighedsambitioner i forretningsstrategien for årene frem til 2026.

Med fokus på bæredygtighed som en af nøglekomponenterne skal Toms Gruppens forretningsstrategi ”Toms26” guide beslutninger og prioriteter for de næste fire år af virksomhedens mangeårige rejse.

”Den industri og de markeder, vi er del af, gennemgår i de her år fundamentale ændringer. Den globale klimakrise, nødvendigheden af at skabe en bæredygtig produktion af råvarer som kakao, og behovet for en cirkulær emballageøkonomi er ikke til at tage fejl af. Det kalder på handling og på, at vi sætter høje ambitioner og krav – til os selv og til hinanden,” siger Lea Sørensen Holm, Sustainability & Communications Manager i Toms Gruppen, og fortsætter:

”Derfor er det også så godt at se, hvordan netop klima, råvarer og emballage er helt centrale dele af de trends, værdier og krav, vi møder hos vores kunder og forbrugere. Vi er inspireret og motiveret af den udvikling og har høje ambitioner for og konkrete initiativer til, hvordan Toms skal tage del af den bæredygtige udvikling."

Det står klart i Toms Gruppens nye strategi, Toms26. Med bæredygtighed som en central driver, bygger Toms26 videre på virksomhedens 100-årige, stolte arv med den klare vision at styrke Toms’ vækst, konkurrencedygtighed og profitabilitet. Og integrationen af bæredygtighed skaber i følge Toms værdi på flere fronter:

"Vores mål er ikke kun at opnå økonomisk og kommerciel succes, men også at gøre det på en måde, vi kan være stolte af. Både på kort og lang sigt. Vi vil gøre en positiv forskel for klimaet og for de mennesker, vi på den ene eller anden måde påvirker. Det handler om at være en attraktiv arbejdsplads nu og i fremtiden, og det handler om at efterlade en virksomhed og et aftryk, som vi alle kan være stolte af," fortæller Lea Sørensen Holm.

Stærke resultater i 2022
Sideløbende med Toms26-strategien introducerede Toms sit virksomhedsformål ”We bring smiles to life – for everyone”. Det favner stoltheden over at skabe produkter, der er en del af så mange menneskers hyggelige hverdagsøjeblikke og festlige begivenheder. Det afspejler samtidig et grundlæggende drive hos Toms for at tage et medansvar og handle med kreativitet og omsorg.

”Det giver en stærk sammenhængskraft, at Toms Gruppens erklærede formål på den måde understøtter og udtrykker, hvad der driver vores ambitioner for og forpligtelse til bæredygtighed. Det er simpelthen en del af, hvordan vi alle gør vores arbejde. Det er jeg overbevist om, har været med til at gøre, at vi alene i 2022 har opnået så meget på bæredygtighed,” siger Lea Sørensen Holm.

Blandt resultaterne for 2022 fremhæver Toms Gruppen:

  • 100% certificeret kakao inden udgangen af 2023: I 2022 blev 44% af Toms’ samlede kakaoforsyning indkøbt gennem bæredygtighedsprogrammet Cocoa Horizon eller certificeret af Rainforest Alliance. I løbet af 2023 vil Toms fortsætte med at øge mængden af Rainforest Alliance-certificeret kakao, så man ved udgangen af 2023 udelukkende bruger certificeret kakao.
  • 19% reduktion af GHG-emissioner fra egen produktion: Toms reducerede udledningen fra egen produktion (scope 1 og 2) med hele 19% som resultat af investeringer i bl.a. varmepumper og elektrificering af produktionsprocesser.  
  • Investering i solcelleanlæg: Med sit samlede elforbrug allerede dækket 100% af certifikater for vedvarende energi, støtter Toms allerede den grønne omstilling. Men ud fra et ønske om at støtte en hurtigere omstilling til vedvarende energi, indgik Toms i 2022 to elkøbsaftaler med Better Energy om etableringen af solcelleanlæg i både Danmark og Polen.
  • Til kamp mod klimaforandringerne: I februar 2022 underskrev Toms Gruppen the Science Based Targets initiative (SBTi), der kræver ambitiøse reduktioner af virksomhedens samlede emissioner – også de i virksomhedens værdikæde (kaldet scope 3). Toms er derfor nu i fuld gang med at kortlægge sit samlede klimaaftryk og vil i efteråret 2023 indgive reduktionsmål til validering hos klimaeksperterne i SBTi.

”2022 var et stort og vigtigt skridt for vores bæredygtighedsrejse i Toms Gruppen. Vi begynder at se de stærke resultater, som man kan opnå med så velintegreret en tilgang til bæredygtighed, som får så bred opbakning på tværs af forretningen. Når det er sagt, er der meget lang vej igen på mange, vigtige områder. Så det er bare at fortsætte derudaf sammen”, afslutter Lea Sørensen Holm.

Du kan læse mere om Toms Gruppens ambitioner, initiativer og resultater for bæredygtig udvikling i den netop offentliggjorte  årsrapport, som du finder lige her - eller på tomsgroup.com/sustainability.

24.04.2023Toms Gruppen A/S

Sponseret

Toms Gruppens bæredygtighedsmål fuldt integreret i strategien

28.02.2023Toms Gruppen A/S

Sponseret

Toms Group and Better Energy sign corporate solar PPA in Poland

28.06.2022Toms Gruppen A/S

Sponseret

Toms og Better Energy indgår elkøbsaftale, der medvirker til opførelse af ny solcellepark

08.05.2022Toms Gruppen A/S

Sponseret

Toms Gruppens Fond er ny hovedpartner i Red Barnet

29.04.2022Toms Gruppen A/S

Sponseret

Toms bliver del af et af verdens mest ambitiøse klimaprojekter

23.03.2022Toms Gruppen A/S

Sponseret

Toms Gruppens årsrapport for bæredygtighed 2021