Styrker 215 kvindelige kaffebønder i Kenya
NGUVU's årlige impact-rapport er netop lanceret. Her kan du læse om, hvordan virksomheden sikrer kvindelige kaffebønder i Kenya en ordentlig betaling og hjælper dem med at forbedre deres små kaffefarme, så de kan arbejde sig ud af ekstrem fattigdom.
Den danske virksomhed NGUVU blev stiftet i 2016 med det formål at hjælpe kvindelige kaffebønder i Kenya ud af ekstrem fattigdom.
NGUVU's årlige impact-rapport er netop færdig, og her kan du læse om de forskellige initiativer, der støtter op om kvinderne, så de skridt for skridt kan forbedre kaffefarmene og dermed styrke deres små kaffeforretninger. Rapporten kan downloades nederst i artiklen. Her er nogle highlights:
- I 2022 er 215 kvinder med i NGUVU's kaffekoncept. Kvinderne er i gennemsnit 50 år, forsørger 1,87 børn/børnebørn, 91 procent er enlige og de har i gennemsnit 286 kaffetræer.
- NGUVU sikrer kvinderne en bedre betaling til tiden. I 2022 har kvinderne fået en betaling, der er 15 procent højere end markedsprisen i Meru. Kvinderne får betalingen med det samme, før kunne de vente et helt år.
- Alle kvinderne har fået træning med agronomer, så de kan forbedre kaffefarmene.
- NGUVU har uddelt 5.640 nye kaffetræer til kvinderne fra planteskolen. I 2022 har kvinderne sået 21.000 nye kaffetræer, som de får ud på farmene sidst på året. Træerne er mere modstandsdygtige over for tørke og sygdomme i området.
- NGUVU har uddelt 94 vandtanke til kvinderne ved udgangen af 2022. Kenya er de seneste år ramt af længere tørkeperioder, så vandtankene er en stor hjælp for kvinderne, der både bruger vandet til kaffetræerne og til husholdningen. Vandtankene er blandt andet doneret af medarbejdere hos Novozymes.
- NGUVU har uddelt 49 køer ved udgangen af 2022, hvilket giver kvinderne adgang til gødning og til mælk, som kan give en lille ekstra indtægt.
- Sammen med Zibra A/S har NGUVU desuden installeret håndvaske, toiletter og baderum på en lokal skole, så de kan være med til at øge sundheden blandt de 365 elever.
- Skolens inspektør fortæller desuden, at de har set en stigning i betaling af skolepenge fra kvinderne i området. De fremhæver NGUVU's arbejde som en vigtig årsag til den positive udvikling.
Bag NGUVU står Rune Sandholt, der ved Folkemødet på Bornholm i år modtog Verdensmålsprisen i kategorien "Ildsjæleprisen".
Læs mere om NGUVU's arbejde i Kenya på www.nguvu.dk.