Strategisk fokus på CSR sikrer egetæpper hæderspris

Der var sommerfugle i maven forud for prisuddelingen ved årets CSR Awards i Vejle, hvor egetæppers direktion sammen med Berendsen og Duba B8 stod i kulissen og ventede på de berømte ord. Det var tre stærke kandidater til CSR Strategiprisen, der uddeles af KPMG.

Overrækkelse af prisen til CEO Svend Aage Færch Nielsen og CSR Chef Jan Ladefoged.

Og vinderen er: EGETÆPPER
Der var stolthed, men også alvor, at spore i takketalen fra egetæppers administrerende direktør Svend Aage Færch Nielsen. ”Vi er taknemmelige for den anerkendelse, vi nu får for vores arbejde med CSR. Og vi håber, at egetæpper kan være med til at inspirere andre virksomheder til at trække i samme retning som os”, sagde han. ”Incitamentet har aldrig været større. Ikke bare kan vi nu se, at CSR betaler sig. Det skaber flere ordrer og positiv opmærksomhed. Men det er i høj grad også et spørgsmål om, at det er det rigtige at gøre. Verden har brug for, at virksomhederne tager ansvar. Og det ansvar starter, efter vores mening, i forretningsstrategien.”

KPMG havde i udvælgelsesprocessen lagt vægt på, at vinder-virksomheden i særlig grad har tænkt CSR ind i forretningen og brugt det til at forløse potentiale og bidrage til at udfordre og udvikle gængse forretningsmodeller. Juryen nominerede egetæpper med følgende begrundelse: ”egetæpper har formået at styrke sin position i en udfordret branche ved at ændre hele sin forretningsmodel. Det bærende princip for den nye forretningsmodel er bæredygtighed, som gennemsyrer hele værdikæden. De har opstillet en række 2020-mål, som har imponeret juryen ved deres bredde og ambitionsniveau.”

”Der er bl.a. tale om mål som 100% fornybar energi, 50% reduktion af CO2-udledninger, 50% reduktion af vandforbrug, 70% flere lærlinge og elever og CSR certificering af alle 5 fabrikker i koncernen”, forklarer Svend Aage Færch Nielsen. Han fortæller samtidig, at egetæpper har arbejdet med CSR siden 1970erne, og gennem de senere år har det været en vigtig del af strategien. ”Det har været med til at accelerere processen og betyder, at vi er blevet meget bedre til at tænke i nye, bæredygtige løsninger, og hvis der er noget morgendagen har brug for, så er det nye løsninger.”

CSR-folkets Oscaruddeling
Det er CSR Fonden, der står bag CSR Awards. Det er femte gang, prisuddelingen finder sted som en fejring af alle de virksomheder i Danmark, der kombinerer samfundsansvar med forretning. egetæpper har deltaget i arrangementet lige fra starten, fordi CSR Awards i den grad er stedet at møde op, hvis man interesserer sig for CSR. Dels er der indlæg fra nogle af de mest interessante og inspirerende spillere på markedet, og dels er der god mulighed for at netværke med andre ligesindede virksomheder. Det er imidlertid første gang egetæpper har været nomineret til en pris.

Perfekt timing
På egetæpper er timingen for prisoverrækkelsen perfekt. Koncernen afholder nemlig i disse dage en stor, intern salgskonference, hvor mere end 150 sælgere fra ind- og udland er samlet. ”Det er selvfølgelig dejligt at kunne indlede hele konferencen med at dele den gode nyhed”, smiler Svend Aage Færch Nielsen. ”Det er en god lejlighed til at understrege, at CSR i høj grad fortsat er på dagsordenen i ind- og udland. Den uvildige anerkendelse fra KPMG har stor værdi for os. Det kan vi bruge til at dokumentere vores indsats overfor kunder og interessenter. Noget der i højere og højere grad er krav om fra omverden.” 

31.05.2023egetæpper a/s

Sponseret

Ege Carpets styrker ledelsen med ny global direktør for marketing, produkt og bæredygtighed

08.05.2023egetæpper a/s

Sponseret

Tæppegigant udskifter latexlim med genanvendt lim fra knuste bilruder

31.10.2022egetæpper a/s

Sponseret

Carpet can help reduce energy costs up to 13%

05.07.2022egetæpper a/s

Sponseret

Ege Carpets Bæredygtighedsrapport 2021/2022

13.06.2022egetæpper a/s

Sponseret

Why architects and designers should use cradle to cradle certified® products in sustainable interior projects

09.06.2022egetæpper a/s

Sponseret

How to understand an EPD and work around its pitfalls