Siemens Gamesa vinder innovationsprisen ved Sustainability Awards 2022

Som kulminationen på en dag i Børssalen med inspirerende oplæg og fuld fokus på bæredygtighed blev tre vindere af Sustainability Awards kåret.

14.09.2022

Sponseret

EY

Siemens Gamesa Renewable Energy (Siemens Gamesa) blev vinder af Sustainability Innovation Award – innovationsprisen – der blev uddelt ved Sustainability Awards, som blev afholdt den 13. september af Dansk Erhverv og EY.

Innovationsprisen gives til en virksomhed, der formår at løse strategiske udfordringer på sustainability-området med en innovativ og nytænkende tilgang, som er med til at transformere, skabe forandring eller sætte nye standarder på et eller flere felter på den brede ESG-dagsorden, fortæller Jan C. Olsen, CEO for EY i Danmark:

”Med vores Sustainability Innovation Award sætter vi fokus på virksomheder, der arbejder med bæredygtighed som katalysator for innovation. Den uafhængige jury fandt Siemens Gamesa som et godt eksempel på dette.”

Tiltag, der gør en forskel
Baggrunden for Sustainability Awards, der blev grundlagt i 2021, er ønsket om at fremhæve virksomheder, der arbejder strategisk og innovativt med bæredygtighed. Samtidig er formålet at dele inspiration om de virkningsfulde tiltag, der gør en reel forskel for virksomheder og samfundet.

Vinderen af Sustainability Innovation Award blev udpeget af en uafhængig jury, der har vurderet 10 nominerede virksomheder ud fra en række kriterier. Ud af de 10 nominerede blev tre finalister udpeget: Siemens Gamesa Renewable Energy, Signify Denmark og Grundfos. Og her blev Siemens Gamesa altså vinderen.

Juryens anerkendelse er velfortjent
Juryen begrundede blandt andet valget af Siemens Gamesa med, at de deres genanvendelig vinge til vindmøller kommer med en løsning på et åbenlyst problem inden for en industri, der gør sig bemærket ikke bare herhjemme, men også globalt. 

”Vinderen af innovationsprisen har imponeret både juryen og os andre med deres cirkulære tilgang til at tænke innovative løsninger. Deres systematiske og holistiske tilgang til bæredygtighed er ambitiøs og sætter standarder på verdensplan. Juryens anerkendelse er i allerhøjeste grad velfortjent,” siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Siemens Gamesas administrerende direktør, Torben Bang, er glad for, at virksomheden har vundet i kategorien Innovation:

”I Siemens Gamesa har vi stort fokus på både innovation og bæredygtighed, og de to ting er ofte i kombination. Det er vores genanvendelige vindmøllevinge et godt eksempel på. Derfor er vi utrolig glade for at vinde EY’s Sustainability Award i netop innovationskategorien. Det er en anerkendelse af vores arbejde på området - et arbejde, som fortsætter ufortrødent på alle områder af vores forretning.”

13.11.2023EY

Sponseret

EY og Axcelfuture vil gøre danske virksomheder klogere på bære-dygtighedsrapportering

22.05.2023EY

Sponseret

Bæredygtige Combineering: Fra Entrepreneur Of the Year til milliardsalg

27.04.2023EY

Sponseret

Sustainability Awards uddeler ny pris

05.03.2023EY

Sponseret

EY vil aflaste Danmarks el-net ved at flekse strømforbruget i hovedsædet

24.11.2022EY

Sponseret

Danmark i top-3 på globalt energiindeks

01.11.2022EY

Sponseret

Virksomheder, tag stilling ud fra data i forsyningskæden