SE Big Blue sparer Gardit for millioner

SE Big Blue indgik i 2013 en samarbejdsaftale om energioptimering med Viborg-virksomheden Gardit. Samarbejdet har båret frugt og sikrer en tocifret million besparelse kroner for Gardit, der har specialiseret sig i forbehandling og overfladebehandling

21.05.2015

Sponseret

Catherina Boserup, SE

Det er især stålkonstruktioner så som broer, borerigge og raffinaderi tanke, som Gardit beskæftiger sig med i både ind- og udland. SE Big Blue-samarbejdet med Gardit har i første omgang været fokuseret på Lindø Industripark (det tidligere Lindø Værft), hvor et stort kompressorprojekt er blevet sat i søen. På værftet bliver skibsskrog afrenset og malet, en meget larmende og energikrævende proces. SE Big Blue har analyseret Gardits behov og har anbefalet en løsning, hvor man erstatter seks ældre dieseldrevne, osende og larmende trykluftkompressorer til nye, eldrevne behovsstyrede enheder.

Det har haft en positiv effekt på både regnskab og miljø, internt og eksternt.

Den løsning som SE Big Blue har anbefalet, har reduceret Gardits udgifter til energi til den type opgaver, og sparet Gardit for hvad der svarer til 70 husstandes energiforbrug. pr. år.

”Udover den store besparelse der har ligget i at konvertere fra diesel til el, så er der en stor miljømæssig fordel og det betyder uhyrligt meget for os. Projektet har været en glædelig overraskelse og det gør det nemmere at lave lignende investeringer, når vi skal kigge på andre af vores områder og maskiner i fremtiden", siger Flemming Wigard, Teknisk Chef i Gardit.

Viborg virksomheden har investeret godt 2,5 mio. kr. i energioptimeringsprojektet og fået tilskud på ca. 571.000 kr. SE Big Blue har sikret en samlet energibesparelse på 1.630.100 kWh om året. Det betyder en tilbagebetalingstid på 1,5 år for kompressorprojektet, der giver en merindtægt på 1,4 mio. kr. det efterfølgende år. De kompressorer SE Big Blue har anbefalet, har en levetid på ca. 15 år.

”Vi vil uden tvivl gøre mere inden for optimering fremover. Vi er rigtig glade for det vi gjort indtil videre og den hjælp vi har fået fra Knud Aage Iversen i SE Big Blue. Ham bruger vi igen i fremtidige projekter", lyder det fra Flemming Wigard.

Næste projekt er allerede planlagt. SE Big Blue skal i 2015 analysere Gardit´s ældre fabriksanlæg rundt om i Danmark, til gavn for bundlinje og miljø.

18.05.2018SE

Sponseret

Dankalk omdanner overskudsvarme til fjernvarme

30.03.2017SE

Sponseret

SE og Magnus Millang sætter fokus på klimadebatten

30.06.2016SE

Sponseret

Reducering af madspild giver rum til mere økologi

21.04.2016SE

Sponseret

Vi planter initiativer i samfundet – og høster til fællesskabet

22.09.2015SE

Sponseret

Stor fusion på vej i den danske energi- og telesektor

21.05.2015SE

Sponseret

SE Big Blue sparer Gardit for millioner