SE Big Blue gør Den Blå Planet CO2 neutral

SE Big Blue starter samarbejdet med Den Blå Planet den 1. juli 2015. SE Big Blue håber med aftalen at tage energirådgivning til næste niveau og levere total rådgivning, hvor man går fra mindre enkeltstående projekter til en decideret energistrategi.

Den Blå Planet skal være CO2 neutral med hjælp fra SE Big Blue. Foto: Jens Wulff.

12.05.2015

Sponseret

Catherina Boserup, SE

SE Big Blue skal levere bæredygtig strøm til Den Blå Planet. Aftalen indebærer at den strøm som Den Blå Planet bruger til deres akvarier på Amager, kommer fra en af SE´s vindmøller på Urup Hede, nær Grindsted.

Den Blå Planet har en mission om at få børn og voksnes hjerter til at banke for vandets forunderlige liv. Den Blå Planet bruger meget strøm til deres 53 akvarier, der er hjem for 20.000 fisk og havdyr fordelt på 450 arter. Med 800.000 besøgende hvert år er Den Blå Planet en populær attraktion, og det er vigtigt for direktør Dorte Gleie at sende et signal om at tænke bæredygtighed ind i hverdagen, hvor der blandt andet fokuseres på at nedbringe CO2-belastning og vandforbrug.

”Som natur-ambassadør har vi en stærk miljø- og CSR politik, og det ligger i vores dna at vi skal belaste miljøet så lidt som muligt. Derfor kan vi slet ikke lade være med at lave aftaler, som denne med SE Big Blue, om at Co2 neutralisere vores energiforbrug. Jeg glæder mig til at få gang i samarbejdet og er sikker på at det vil være værdiskabende for begge parter”, lyder det fra Dorte Gleie, adm. direktør, Den Blå Planet.

SE Big Blue skal CO2-neutralisere Den Blå Planets årlige elforbrug på 5.200 MWh. Det svarer til det samlede elforbrug for ca. 1.000 parcelhuse.

”Vi arbejder målrettet på at optimere vores anlæg og dermed nedbringe vores aftryk på klimaet. Det kræver et stort elforbrug, at sikre rent vand og velfærd for dyrene i vores varetægt, og dette forbrug ønsker vi at CO2-neutralisere med denne aftale”, siger Dorte Gleie.

På den Blå Planets hjemmeside kan man live følge med i hvor meget strøm møllen på Urup Hede producerer via en måler der er installeret på selve møllen.

Energistrategier giver mest på bundlinjen
"SE Big Blue starter samarbejdet med Den Blå Planet den 1. juli 2015. SE Big Blue håber med aftalen at tage energirådgivning til næste niveau og levere total rådgivning, hvor man går fra mindre enkeltstående projekter til en decideret energistrategi. Det giver en mere helstøbt energirådgivning, som kommer kunderne til gode i længden, fordi de langsigtede strategier giver mest på bundlinjen og for miljøet. Vi skal blive bedre til at tænke langsigtet og holdbart i Danmark", siger Carsten Lassen, chef for strategisk rådgivning, SE Big Blue.

18.05.2018SE

Sponseret

Dankalk omdanner overskudsvarme til fjernvarme

30.03.2017SE

Sponseret

SE og Magnus Millang sætter fokus på klimadebatten

30.06.2016SE

Sponseret

Reducering af madspild giver rum til mere økologi

21.04.2016SE

Sponseret

Vi planter initiativer i samfundet – og høster til fællesskabet

22.09.2015SE

Sponseret

Stor fusion på vej i den danske energi- og telesektor

21.05.2015SE

Sponseret

SE Big Blue sparer Gardit for millioner