Salling Group støtter krigens ofre i Ukraine i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp

Salling Group og Folkekirkens Nødhjælp går sammen og starter en indsamling til de krigsramte borgere i Ukraine.

Situationen i Ukraine og de forfærdelige billeder fra krigen påvirker os alle. Vi er som en stor dagligvarekæde ikke bare i Danmark, men også i Polen, tæt på kundernes hverdag, og det forpligter naturligvis.

Derfor gør vi vores for at hjælpe de mennesker, der netop nu befinder sig i den helt forfærdelig situation, siger Henrik Vinther Olesen, der er CSR- og kommunikationsdirektør i Salling Group.

I Danmark støtter Salling Group Folkekirkens Nødhjælps indsamling til krigens ofre. Det betyder, at man som kunde i Bilka, føtex, BR, Netto og Salling Stormagasiner samt i Starbucks og burgerkæden Carl’s Jr. fra starten af næste uge kan yde et bidrag til krigens ofre direkte ved kassen, når man handler både lokalt eller online og på sms.

Salling Group donerer selv 500.000 kr. til at kickstarte indsamlingen. Udover det donerer Salling Group 500.000 kr. til varer og andre aktivteter.  

Se også: Giv en flyverdragt til et barn i Ukraine

Pengene går til det omfattende hjælpearbejde, som Folkekirkens Nødhjælp yder blandt de mennesker, der flygter fra krigshandlingerne. I Polen støtter Netto Polen direkte hjælpeorganisationen Caritas med basale varer til ukrainske flygtninge, ligesom der er organiseret en indsamling af både tøj og penge blandt kunderne. Samtidig har Netto Polen sat prisen ned på 40 basisvarer i de 15 butikkerne, der ligger nærmest den polsk-ukrainske grænse.

- Det vigtigste lige nu er, at vi kan hjælpe dem, der flygter for deres liv og nu mangler det helt basale. Det gælder, de som er på flugt inde i Ukraine, og de som flygter ud af landet, tilføjer Henrik Vinther Olesen fra Salling Group.

Sådan er situationen i Ukraine lige nu

Mennesker, der er flygtet i al hast, har sjældent meget med sig. Det er begrænset, hvor mange ejendele man kan have med, hvis man har været nødt til at flygte til fods, som mange ukrainske familier har gjort. Flere har været på flugt i dagevis i det kolde vejr.

Mange steder sner det, og om natten falder temperaturen ned til -5 grader. Det er derfor livsvigtigt, at familier på flugt får hurtig adgang til hjælp.

Folkekirkens Nødhjælp står klar med varm mad, varme drikke, tæpper, soveposer og husly til mennesker på flugt. Samtidig giver vi familierne adgang til internettet, så de kan kontakte deres pårørende.

Den langsigtede hjælp
I en krigssituation er det vigtigt, at vi hurtigt er til stede for dem, der flygter fra krigens rædsler. De har brug for akut hjælp. Men på længere sigt er det vigtigt, at vi får skabt en hverdag for disse mennesker.

Lige nu følger vi krigens udvikling dag for dag, så vi hele tiden er sikre på, at vi uddeler den hjælp, der er mest brug for. På længere sigt kan den hjælp komme til at se helt anderledes ud, end den gør nu.

Når de krigsramte mennesker har samlet kræfter og er klar til at etablere sig selv på ny, vil vi støtte dem økonomisk. Det er den model, vi arbejder med i hele verden.

Sådan kan du hjælpe
Mange danskere har lyst til at gøre en forskel for de mange ukrainske familier på flugt.

I Folkekirkens Nødhjælp sender vi i udgangspunktet ikke nødhjælpskonvojer med varer indsamlet eller indkøbt i Danmark afsted til Ukraine. I størst muligt omfang vil vi have rede penge frem til den Ukrainske befolkning.

Hvis vi kører fødevarer, soveposer eller tøj ind i Ukraine, kan vi ende med at underminere den ukrainske økonomi. Varerne skal købes lokalt, så vi kan holde de naturlige markedskræfter i gang i et land, der lige nu også er hårdt ramt økonomisk.

Støt Ukraine som virksomhed her

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: samarbejde med NGO'er

Ingen store problemer kan løses uden samarbejde på tværs af sektorer, men al erfaring viser også, at det kan være svært at få den slags partnerskaber til at fungere. Så hvordan udvikler samarbejdsformerne mellem virksomheder og NGO'er sig? Og er der ny viden om, hvordan partnerskaber kan opnå sine mål og desuden skabe værdi for alle deltagere? 

12.03.2024Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Millioner i mønter: Salling Group håndterede danskernes donationer til mennesker i nød

22.11.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Folkekirkens Nødhjælp tændte 10.000 lys for fred i verden

Chokoladesalg i Wefood støtter unge mødre på flugt i Uganda

02.06.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

31.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Global klimatilpasning: Behov for en holdindsats

13.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Gavmilde danskere og tæt samarbejde med Salling Group sikrer 11 millioner kroner til verdens brændpunkter

06.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Salling Group stiller butikker til rådighed for Folkekirkens Nødhjælp