Særlige gulve skal give patienter på Nykøbing Falster Sygehus gladere patienter

På Nykøbing Falster Sygehus har man i forb. med en renovering indrettet gulvet til at hjælpe sårbare patienter på vej. Sammen med Forbo Flooring har sygehuset valgt cirkulære marmoleumsgulve i forskellige farver til at vise vej rundt på afdelingerne.

I forbindelse med renoveringen af trafikcentre fra 1957 har Nykøbing Falster Sygehus, i samarbejde med Forbo Flooring A/S, monteret cirkulære linoleumsgulve i forskellige farver for at gøre det nemmere og tryggere at bevæge sig rundt på sygehuset. Hensigten er primært at yde større omsorg over for de ældre, svagelige og demenstruede indlagte eller pårørende.

”I dette projekt har vi kombineret social ansvarlighed med Forbos bæredygtige linoleumsgulve, og det er jo virkelig virkelig win-win for alle parter, fordi brugerne også vil opleve en konkret forskel i det daglige. Jeg bliver så stolt, når vi som på Nykøbing Falster Sygehus gør en meget synlig forskel på både kort og lang sigt,” siger Christian Iversen, direktør i Forbo Flooring.

Cirkulære materialer viser vejen rundt for patienterne
Hospitaler og sygehuse er rammen for mange danskeres skæbnesvangre stunder. Gangene på landets stuegange er ofte hektiske og kaotiske, og mylderet på akutmodtagelser og andre hospitalsafdelinger kan tit være svært at finde rundt i. Derfor er der en stor opgave i at skabe fysiske rammer på landets hospitaler, som hjælper patienter og pårørende til nemt, hurtigt og trygt kan finde rundt på hospitalernes afdelinger gange. 

Her spiller linoleumsgulvene fra Forbo Flooring en stor rolle. De kan nemlig produceres i over 300 farver og alskens former og er derfor oplagte til at fungere som vejviser på landets hospitaler. Derudover er linoleum et gennemtestet materiale, der passer ind i den aktuelle bygnings arkitektur. Det fortæller Region Sjællands interne rådgiver på sagen, byggekonsulent Heidi Holm Jensen:

”Marmoleum fra Forbo blev valgt som det tematiske materiale, fordi det opfylder alle funktionskrav, og fordi linoleum er det tidstypiske materiale for den aktuelle bygnings historie,”

Hun fortsætter:

”Fra Marmoleums farvekort var der rige muligheder for at udforme gulvet, så farverne er med til at definere niveauerne og dermed fungere som vejvisere i huset.”

09.12.2021Forbo Flooring A/S

Sponseret

Grøn vækst er også finansiel vækst

11.11.2021Forbo Flooring A/S

Sponseret

Særlige gulve skal give patienter på Nykøbing Falster Sygehus gladere patienter

08.11.2021Forbo Flooring A/S

Sponseret

Bæredygtighed kan have flere nuancer og farver end grøn

19.10.2021Forbo Flooring A/S

Sponseret

Nu kan du træne med ekstra god samvittighed

07.10.2021Forbo Flooring A/S

Sponseret

Æstetik og bæredygtighed kan sagtens gå hånd i hånd

07.09.2021Forbo Flooring A/S

Sponseret

Institutionernes klimaløsninger findes på gulvet