REUSE får en vigtig rolle under The Ocean Race

Den gentænkte genbrugsstation REUSE bliver Official Supplier under The Ocean Race Stopover Aarhus 2023.

Når The Ocean Race besøger Aarhus fra d. 29. maj – 8. juni 2023 er det med målet om at være en klimapositiv megaevent, hvilket stiller krav til de enkelte værtsbyer om at tænke i bæredygtige løsninger. Som Official Supplier bliver REUSE et vigtigt led i at opnå den ambitiøse målsætning om klimapositivitet.

REUSE ejes og drives af Kredsløb (tidligere AffaldVarme Aarhus) og er en gentænkt genbrugsstation, som opererer efter sloganet ‘Giv hvad du har og tag hvad du kan bruge’. Her kan byens borgere både aflevere møbler, tekstiler, service og legetøj, men også tage ting med hjem, som ellers ville være blevet skrottet.

Dette fokus på genbrug og recirkulation danner grobund for partnerskabet, som Stopover Director Charlotte Kirk Elkjær glæder sig til:

”Vi er glade for at kunne samarbejde med en så stærk lokal aktør, som kan bidrage med bæredygtige løsninger både før, under og efter eventen. Samtidig er samarbejdet også oplagt til at vise resten af verden noget af det, som vi er rigtig gode til i Aarhus.”

Involvering af byens borgere
REUSE skal bidrage til at møblere områder på eventpladsen med genbrugsinteriør og skabe eventområdets atmosfære – det bliver dermed også byens borgere, som hjælper til eventen, når de indleverer genstande til den gentænkte genbrugsstation. REUSE skal derudover være med til at facilitere grøn vidensdeling ved at invitere til workshops om bæredygtighed under blandt andet Ocean Youth Summit Aarhus.

Peter Christensen fra REUSE finder samarbejdet oplagt:

”Det giver rigtig god mening for os at samarbejde med The Ocean Race. Ud over at jeg er sikker på, at vi kan indsamle en masse interessante effekter til arrangementet, så vil samarbejdet bidrage til, at endnu flere aarhusianere får øjnene op for den anderledes genbrugsstation på Sydhavnen.”

Rullende værksted
Et andet vigtigt element i partnerskabet er den internationalt roste REUSE reparationsvogn, som får sin egen plads på eventområdet. REUSE Repair er et rullende værksted, hvor frivillige står klar til at hjælpe med at reparere gæsternes ødelagte genstande – det kunne være en defekt blender, en rusten cykelkæde eller et par bukser, der skal lægges op.

REUSE Repair er en del af EU’s projekt 2LIFES, der skal fremme den cirkulære økonomi ved at sikre mere genbrug.

Læs mere om REUSE på Kredsløbs hjemmeside.

21.04.2023Aarhus Events

Sponseret

250 unge skal udforske blå omstilling under Ocean Youth Summit Aarhus

14.04.2023Aarhus Events

Sponseret

21 meter høj energiselvforsynende scene gæster The Ocean Race i Aarhus

10.03.2023Aarhus Events

Sponseret

Byg en bølgeskulptur af genbrugsplastik

05.12.2022Aarhus Events

Sponseret

Nye læringsforløb til The Ocean Race i Aarhus

09.11.2022Aarhus Events

Sponseret

Elever arbejder med The Ocean Race under Naturfagsmaraton

02.11.2022Aarhus Events

Sponseret

REUSE får en vigtig rolle under The Ocean Race