Elever arbejder med The Ocean Race under Naturfagsmaraton

Folkeskoleelever i 5. og 6. klasse kan fordybe sig i spændende opgaver til Naturfagsmaraton 2023 – og én af opgaverne har fokus på The Ocean Race Stopover Aarhus 2023.

Idéen bag den landsdækkende konkurrence ’Naturfagsmaraton’ er at stille eleverne åbne og udfordrende opgaver, som både skal gøre dem klogere på vigtige dagsordener samt øge elevernes interesse for naturvidenskabelige fag. I år er det blandt andet temaer som upcycling, klimasikring, energi og plast i verdenshavene, som danner ramme om konkurrencens i alt seks opgaver.

”Når skoler og erhvervsliv arbejder tættere sammen, og når aktuelle emner og problemstillinger inddrages, får eleverne konkret viden om og erfaring med de tekniske fag, og samtidig får de reel mulighed for at undersøge og udvikle konkrete løsninger,” siger Maiken Lykke Lolck, direktør i Naturvidenskabernes Hus.

Alle elever kan deltage i Naturfagsmaraton uanset deres faglige niveau, og opgaverne skal øge elevernes faglige motivation. Opgaveforløbet afsluttes med en konkurrencedag i samtlige deltagende kommuner, hvor lokale skoler demonstrerer deres løsninger for hinanden og kæmper om at vinde trofæet i deres kommune.

The Ocean Race mod plast
Når verdens længste og hårdeste kapsejlads, The Ocean Race, lægger ruten forbi Aarhus d. 29. maj – 8. juni 2023, danner Aarhus’ havnearealer rammerne om en folkefest med fokus på bæredygtighed og blå omstilling.

I samarbejde mellem Naturvidenskabernes Hus og The Ocean Race Stopover Aarhus 2023 er udviklet en opgave, hvor eleverne arbejder med vandets kredsløb og ser på, hvordan havet er med til at sørge for, at planetens vejr og temperaturer ikke løber løbsk. De skal også undersøge, hvordan man kan undgå plastik i verdenshavene.

”Verden står overfor en række store udfordringer i disse år, eksempelvis med affald og plastik i havene, som kræver handling nu. Det er The Ocean Race med til at sætte fokus på som en superstærk, international platform for formidling af naturvidenskab og behovet for bæredygtige løsninger. Et af vores mål med The Ocean Race Stopover Aarhus er at inspirere både børn og voksne til forandring igennem leg og læring. Derfor er vi glade for at have Naturvidenskabernes Hus med ombord som en stærk samarbejdspartner, der både bruger The Ocean Race som en opgave til Naturfagsmaraton og bidrager med spændende forløb til vores ambitiøse læringsprogram til grundskolen før, under og efter eventen,” siger Charlotte Kirk Elkjær, Stopover Director for The Ocean Race Stopover Aarhus 2023.

Foruden opgaven til Naturmaraton 2023, bidrager Naturvidenskabernes Hus med aktiviteter under eventen i Aarhus for både skoler og familier. Så der er lagt op til både læring og sejlsport i verdensklasse, når The Ocean Race kommer til Aarhus.

21.04.2023Aarhus Events

Sponseret

250 unge skal udforske blå omstilling under Ocean Youth Summit Aarhus

14.04.2023Aarhus Events

Sponseret

21 meter høj energiselvforsynende scene gæster The Ocean Race i Aarhus

10.03.2023Aarhus Events

Sponseret

Byg en bølgeskulptur af genbrugsplastik

05.12.2022Aarhus Events

Sponseret

Nye læringsforløb til The Ocean Race i Aarhus

09.11.2022Aarhus Events

Sponseret

Elever arbejder med The Ocean Race under Naturfagsmaraton

02.11.2022Aarhus Events

Sponseret

REUSE får en vigtig rolle under The Ocean Race