Radiometer bakker op om Røde Kors’ julehjælp til udsatte børnefamilier

Det bringer stolthed og mening for Brønshøj-virksomheden at træde økonomisk og personalemæssigt til ved Røde Kors’ julehjælpskampagne.

Da Røde Kors Hovedstaden sidste år delte julehjælp ud til økonomisk trængte børnefamilier, var det på flere måder med støtte fra Brønshøj-virksomheden Radiometer, der laver medicinsk måleudstyr til sundhedssektoren.

Radiometer donerede knap 50.000 kroner til julehjælpen. Det svarede til at alle 59 familier, som søgte om julehjælp i Husum-Tingbjerg-området, kunne modtage et bidrag i form af et gavekort på 800 kroner til en dagligvarebutik. 

”En del af vores Sustainability-strategi går ud på at sætte ind med indsatser, som har en god effekt lokalt. Vi så donationen til Røde Kors som en god mulighed for at hjælpe mange familier i vores lokalområde med at få en bedre jul,” siger Henrik Schimmell, President og administrerende direktør i Radiometer.

Fra computer til hygge-nisser

Radiometer opfordrede også sine ansatte til at bruge en del af deres arbejdsdag på at hjælpe til som frivillige ved selve uddelingen ved et julestue-arrangement hos Røde Kors på Nørrebro.

Handsken blev grebet af ingeniørerne Henning Ljungdahl og Henrik Siiger:

”Jeg synes, det så ud som en sympatisk kampagne. Nogle gange kan det være lidt svært at se, hvad ens virksomhed støtter, men det her var meget håndgribeligt,” siger Henrik og suppleres af Henning:

”Radiometer er jo en forholdsvis stor virksomhed, som trækker en del på lokale ressourcer. Vi bruger vejnettet og så videre, og jeg tænkte, det er da fint, hvis vi kan give noget igen.”

Som tænkt, så gjort. Henrik og Henning skiftede arbejdsdagen ved pc’en ud med først et formøde hos Røde Kors og så selve uddelingen. Her kunne familierne, udover at modtage et gavekort og invitation til Røde Kors’ familie-aktiviteter, hygge sig med lidt godt til juleganen:

”Vi tog efter eget valg køkkentjansen og sørgede for kaffe og varmede ca. 1000 æbleskiver,” siger de to kolleger.

De ser begge tilbage på en rigtig hyggelig dag, hvor der også blev tid til, iklædt nissehuer, at hyggesnakke og sprede nisse-hygge i julestuen.

Radiometer er klar til at støtte igen

Røde Kors har igennem en årrække oplevet en markant stigende efterspørgsel efter julehjælp. Sidste år uddelte Røde Kors på landsplan julehjælp til 11.750 økonomisk trængte familier.

For dem er tilskuddet på 800 kroner ofte den helt afgørende forskel på, om deres børn kan se frem til en juleaften med steg, risalamande og gaver.

Og Radiometer er klar til at støtte julehjælpskampagnen igen i 2019, fortæller Senior Manager for Communications & Sustainability, Katrine Rørdam:

”Vi er en meget formålsdrevet virksomhed med en vision om at gøre en forskel – lokalt og globalt. Julehjælpskampagnen gør en konkret og håndgribelig forskel for udsatte familier, og vi er stolte og glade for at støtte op,” siger Katrine Rørdam.

Og hjælpe-nisserne Henrik Siiger og Henning Ljungdahl stiller også gerne op igen, siger sidstnævnte:

”For mig har det været lidt en aha-oplevelse, at der er så mange, der lokalt søger hjælp til at kunne holde en god jul. Det fortæller, at der er en skævvridning i samfundet og nogen, som er virkelig ringe stillet. Kan vi trække lidt i den anden retning, synes jeg da, vi skal gøre det,” slutter han.

Læs mere om Røde Kors Julehjælp på https://www.rodekors.dk/jul/julehjaelp.

Se også, hvordan medarbejdere kan hjælpe ved at donere deres firmajulegave: https://www.rodekors.dk/stoet/jul/virksomheder/gavebevis.

22.12.2022Røde Kors

Sponseret

Danmarks største virksomheder sætter rekord i Røde Kors Julestafet

27.06.2022Røde Kors

Sponseret

DSB og Røde Kors vil give sårbare børnefamilier gode ferieoplevelser

01.02.2022Røde Kors

Sponseret

Julesweaterdag øger medarbejdernes engagement i virksomheders CSR-arbejde

22.12.2021Røde Kors

Sponseret

Erhvervsledere deltager i Røde Kors Julestafet og samler over en halv million ind

10.11.2021Røde Kors

Sponseret

Espresso House bekæmper ensomhed en kop kaffe ad gangen

15.06.2021Røde Kors

Sponseret

Røde Kors’ erhvervsklub har 30-års jubilæum