Prysmian Group har fuldført Viking Link

Forbindelsen er designet til at øge adgangen til bæredygtige energi for mere end 1,4 millioner husstande

Koncernen meddeler, at den med succes har afsluttet installation og testning af 1.400 km undersøiske og landstrømkabler til Viking Link Interconnector – der udgør verdens længste HVDC-link mellem Danmark og Storbritannien. Viking Link er et joint venture mellem National Grid og Energinet -  og forventes at blive idriftsæt ved udgangen af 2023.

Den nøglefærdigekontrakt, til en værdi af cirka € 700 millioner, blev tildelt tilbage i august 2019 og omfatter kabeldesign, -fremstilling og -installation af 1.250 km søkabler, der passerer gennem britisk, hollandsk, tysk og dansk farvand samt godt 135 km landkabler på den britiske side. Alle kabler blev fremstillet på gruppens fabrik i Arco Felice (Italien), mens selve installationen til vands blev udført af egne kabellægningsfartøjer Leonardo da Vinci og Cable Enterprise.

HV-jævnstrømforbindelsen vil bestå af masseimprægnerede og papirisolerede ±525 kV DC 1-leder kabler med en samlet energikapacitet på 1.400 MW. Forbindelsen er designet til at øge adgangen til bæredygtige energi for mere end 1,4 millioner husstande, reducere elprisen og sikre systempålidelighed i Storbritannien.

"Denne milepæl bekræfter Prysmians pålidelighed, med hensyn til udførelse af komplekse nøglefærdige projekter," siger Hakan Ozmen, EVP Projects BU, Prysmian Group. "Vi er forpligtet til at støtte lande i at nå deres bæredygtighedsmål, og vi er stolte af vores langvarige samarbejde med National Grid og Energinet”.

"Prysmian har investeret kraftigt i de seneste år for at opgradere sin kabellægningsflåde og udvalg af højteknologisk graveudstyr og dermed styrke sin markedsposition inden for søkabler. Samtidig har gruppen insourced installationskapacitet for at sikre en vellykket og fejlfri projektudførelse og levering til tiden”, tilføjede Alberto Boffelli, Head of Project Operations for Projects Business Unit hos Prysmian Group.

Læs mere om projektet her

25.04.2024Prysmian Group Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

24.04.2024Prysmian Group Denmark A/S

Sponseret

Prysmian investerer 1,8 mia. euro i kapacitetsudvidelse

24.10.2023Prysmian Group Denmark A/S

Sponseret

EPD til populære lette installationskabler

17.10.2023Prysmian Group Denmark A/S

Sponseret

Vi introducerer bæredygtig indpakning til kabelringe

12.10.2023Prysmian Group Denmark A/S

Sponseret

Prysmian introducerer MV-kabler med 90% genbrugsplast til yderkappen

19.09.2023Prysmian Group Denmark A/S

Sponseret

Prysmian Group har fuldført Viking Link